ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Σωτήρες Σα και Χασάν (highlights)

Ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα που του έβαλε δύσκολα για τρίτο φετινό παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Προηγήθηκαν με πέναλτι του Εραμούσπε (45+5) οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν με τον Χασάν (73') οι Πειραιώτες.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1: Σωτήρες Σα και Χασάν (highlights)

Γι' ακόμα μία φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα επιβεβαίωσε ότι δικαίως έχει κερδίσει φέτος τον θαυμασμό όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και δεν την νίκησε για δεύτερη φορά φέτος στα Ιωάννινα. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο 45+5 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εραμούσπε και οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 73' με ένα εκπληκτικό γκολ του Χασάν. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, αλλά η ρεβάνς της 18ης Απριλίου είναι εξίσου σημαντική, διότι ο ΠΑΣ έχει αποδείξει φέτος ότι είναι ικανός για όλα.

LIVE: ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Εκπλήξεις Μαρτίνς, με όλα τα όπλα ο Γιαννίκης

Με διάταξη 3-4-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε σχέση με την ΑΕΚ είχε αλλαγές η ενδεκάδα, αφού στα άκρα επανήλθαν οι Λαλά, Ρέαμπτσιουκ και στα χαφ ο Μπουχαλάκης αντί του Εμβιλά. Στα άκρα της επίθεσης πήρε φανέλα βασικού ο Φορτούνης και στην κορυφή έπαιξε ο Χασάν. Από την άλλη πλευρά ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε τον ΠΑΣ σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι με 4-2-3-1 και χωρίς κάποια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα. Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε και Πίρσμαν συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας με Ντομίνγκεθ, Κάστρο να παίζουν στα χαφ και τους Παλμίδη, Ελευθεριάδη, Καρτάλη πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Η… άχαστη ευκαιρία του Χασάν

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει τον ΠΑΣ και να μην τον αφήσει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα όπως συνηθίζει. Στο 11' πράγματι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Χασάν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Λοντίγκιν, αλλά πλάσαρε πάνω του. Οι Πειραιώτες έβγαζαν διάθεση για να πιέσουν την ομάδα της Ηπείρου, αλλά σε αυτό το διάστημα έλειπε η ένταση των Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα από τα άκρα. Οι Ηπειρώτες από τη στιγμή που δεν έπαθαν ζημιά στο ξεκίνημα άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους στο γήπεδο και να ισορροπούν το παιχνίδι. Στο 16' ο Καρτάλης πέρασε την πάσα για τον Μιλιντσεάνου, ενώ ο Μπα δεν μπόρεσε να κόψει και ο επιθετικός του ΠΑΣ σούταρε πάνω στον Σα.

Το ισορρόπησε και σκόραρε

Το κακό τερέν δεν ευνοούσε καμία από τις δύο ομάδες, όμως, σιγά-σιγά ο ΠΑΣ περιόρισε την επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δεν κατάφεραν να δώσουν ενέργεια από τα άκρα, ενώ Μπρούμα και Φορτούνης από ένα σημείο και μετά φάνηκε να εγκλωβίζονται και να μην τους αισθάνεται η άμυνα του ΠΑΣ. Μόνο με στατικές φάσεις επιχείρησε να απειλήσει ο Ολυμπιακός. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάστρο έκανε το σουτ, ο Λετονός ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR και υπέδειξε το πέναλτι στο χέρι του Μπα. Ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα στο 45+5 και έγινε έτσι το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Το πέναλτι του Εραμούσπε για το 1-0 (vid)

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με μία αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Χολέμπας πήρε τη θέση του Σωκράτη και ο Ανδρούτσος μπήκε αντί του Λαλά, που δεν είχε δώσει κάτι στην ομάδα του Πειραιά. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από το ξεκίνημα του ημιχρόνου προσπάθησαν να πιέσουν τους γηπεδούχους για να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν στην ισοφάριση. Η είσοδος του Ανδρούτσου στον αγωνιστικό χώρο έδωσε πνοή στη δεξιά πλευρά των Πειραιωτών. Την ίδια ώρα, όμως, η ομάδα της Ηπείρου ήταν αυτή που στο 56' έφτασε μία ανάσα από το 2-0 με τον Μιλιντσεάνου να βγαίνει τε τα τετ με τον Σα, αλλά να τον νικάει ο Πορτογάλος πορτιέρε.

Το γύρισε σε 4-2-3-1 ο Μαρτίνς

Στο 61' ο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1 βάζοντας στο γήπεδο τον Μασούρα αντί του Ρέαμπτσιουκ. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν την ομάδα του Γιαννίκη και στο 63' ο Μπρούμα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν. Ο τεχνικός του ΠΑΣ από την πλευρά του συνέχισε να ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν τους αντιπάλους τους και να μην τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν τη μπάλα. Αυτό έκανε με επιτυχία ο Ολυμπιακός, αλλά υπήρχαν και κενά στα μετόπισθεν. Έτσι στο 65' ο Σα νίκησε ξανά τον Μιλιντσεάνου και κράτησε το 1-0.

Νέα αλλαγή συστήματος και λύτρωση με Χασάν

Στο 69' ο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει ξανά τον σχηματισμό του Ολυμπιακού βάζοντας στο γήπεδο τον Ελ Αραμπί και τον Εμβιλά κι έτσι η ομάδα του έπαιξε για το υπόλοιπο του αγώνα με 4-4-2. Ο ΠΑΣ ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ στο 73'. Ο Χασάν δεν μπόρεσε στο ξεκίνημα του ματς να βάλει ένα εύκολο γκολ και σε εκείνο το σημείο με ανάποδο ψαλίδι έπειτα από σέντρα του Φορτούνη έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Λοντίγκιν κάνοντας το 1-1 για τους Πειραιώτες. Στη συνέχεια του ματς και οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί όταν τον νίκησε ο Λοντίγκιν, ενώ ο ΠΑΣ έγινε απειλητικός με τον Καρτάλη. Με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και θα λύσουν τις διαφορές τους στις 18 Απριλίου στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Η γκολάρα του Χασάν για το 1-1 (vid)

Μικρογραφία

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Οι Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία)

Σκόρερ: 45+6 Εραμούσπε (πεν.), 73' Χασάν

Κίτρινες: 12' Παντελάκης, 14' Εραμούσπε, 21' Ρέαμπτσιουκ, 44' Κάστρο, 45+2 Πίρσμαν, 45+4 Μπα

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Παμλίδης (87' Μπρένερ), Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Καρτάλης (90+3 Λιάσος), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας)

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (46' Ανδρούτσος), Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Μπα, Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Καμαρά (69' Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Μπρούμα (69' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Χασάν.