ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1: Με φάουλ-γκολ του Μουργκ στο 94' με το ένα πόδι στον τελικό οι Θεσσαλονικείς! (hls)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ μ' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 94' κι απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1: Με φάουλ-γκολ του Μουργκ στο 94' με το ένα πόδι στον τελικό οι Θεσσαλονικείς! (hls)

Ένα φάουλ του Τόμας Μουργκ στην τελευταία φάση του αγώνα (94') ο ΠΑΟΚ νίκησε με το μίνιμουμ σκορ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και έχει το πάνω χέρι για να βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης με την ρεβάνς στην Τούμπα (28/04)

Οι δύο ομάδες μ’ εμφανή τα «σημάδια» από τα πρόσφατα «στραπάτσα» τους (σ. ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5, Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0) εμφανίστηκαν με λίγες αλλαγές σε πρόσωπα (από τρία έκαστη) στις ενδεκάδες τους αλλά η στόχευση τους ήταν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίχως να διακινδευνεύσουν τίποτα.

Οι γηπεδούχοι είχαν κεφάτο τον Τάνκοβιτς που έφτιαξε την καλύτερη τους φάση (ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Λόπες), αλλά και ένα σουτ του Ολιβέιρα που απέκρουσε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Πάμπλο Γκαρσία δεν απείλησαν ουσιαστικά παίρνοντας τη νίκη με το εκπληκτικό φάουλ του Μουργκ στα ...χασομέρια του αγώνα.

Ο Αυστριακός είχε μπει τρία λεπτά νωρίτερα...

Με το 1-0 στις «αποσκευές» του και με τη ρεβάνς στην Τούμπα ο «Δικέφαλος του Βορρά» μοιάζει με το ένα πόδι στον τελικό, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» του Χιμένεθ - που για ένα ακόμη ματς με τους άμεσους ανταγωνιστές τους δεν κέρδισαν - για να βρεθούν στον 6ο σερί τελικό Κυπέλλου χρειάζονται νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με ένα και σκορ από 2-1 και πάνω...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 94' Μουργκ

Διαιτητής; Καμπάκοφ (Βουλγαρία)

Κίτρινες κάρτες: Ολιβέιρα, Μάνταλος, Γκαρσία, Αλμπάνης – Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): ): Τσιντώτας - Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες – Γαλανόπουλος (63’ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς - Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63’ Αλμπάνης) – Ολιβέιρα (68’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Βιεϊρίνια (64’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα - Ντάγκλας Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64’ Ουάρντα) - Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (91' Μουργκ), Κρμέντσικ (73’ Σβιντέρσκι).