ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5: «Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ΟΑΚΑ (highlights)

Ο Ολυμπιακός ήταν κλάσεις ανώτερος από την ΑΕΚ και τη διέλυσε με 5-1 στο ΟΑΚΑ. Καμαρά (17’), Μασούρας (23’, 45’), Ελ Αραμπί (35’) και Φορτούνης (74’) πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, ενώ για την ΑΕΚ μείωσε στο 88’ ο Ανσαριφάρντ.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5: «Ερυθρόλευκο» πάρτι στο ΟΑΚΑ (highlights)

Εντυπωσιακό πέρασμα έκανε ο Ολυμπιακός από το ΟΑΚΑ, όπου διέλυσε την ΑΕΚ με 5-1. Οι Πειραιώτες μπορεί να έχουν τεράστια διαφορά στη βαθμολογία, μπορεί να πήγαν να παίξουν το ματς με μία προπόνηση, αλλά έδειξαν την ανωτερότητα τους στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν πάτησε γκάζι στο Μαρούσι και στο πρώτο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 4-0 απέναντι σε μία ΑΕΚ που αδυνατούσε να αντιδράσει. Καμαρά (17’), Μασούρας (23’, 45’), Ελ Αραμπί (35’) και Φορτούνης (74’) πέτυχαν τα γκολ των πρωταθλητών, ενώ για την ΑΕΚ μείωσε στο 88’ ο Ανσαριφάρντ.

LIVE: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-5

Με τρία στόπερ ο Μαρτίνς, με 4-2-3-1 ο Χιμένεθ

Το σύστημα με το οποίο νίκησε την Άρσεναλ στο Λονδίνο εμπιστεύτηκε ο Πέδρο Μαρτίνς και στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 3-4-3 με Σεμέδο, Μπα, Σωκράτη στην άμυνα, Ανδρούτσο και Χολέμπας στα άκρα, Εμβιλά, Καμαρά στα χαφ και τους Μπρούμα, Μασούρα, Ελ Αραμπί στην επίθεση. Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» με 4-2-3-1. Στα άκρα της άμυνας είχε τους Λόπες, Νταντσένκο και στόπερ τους Χνιντ, Σβάρνα. Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι ήταν οι χαφ με τους Τάνκοβιτς, Γκαρσία στα άκρα της επίθεσης και τον Μάνταλο να παίζει πίσω από τον Ολιβέιρα.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-5: Όλα τα γκολ (vid)

Ο Καμαρά έδωσε το έναυσμα

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ με τρεξίματα επιχείρησε να δυσκολέψει την ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων». Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις και με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει στο σημάδι τη δεξιά πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ με Νταντσένκο και Χνιντ. Στο 17’ ο Καμαρά είχε την μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, δεν τον μάρκαρε κανείς και έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε στο κεφάλι του Χνιντ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1. Στο 18’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Τάνκοβιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, αλλά στη συγκεκριμένη φάση έχει κάνει κακό διώξιμο ο Μπα.

Μαρτίνς: «Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων»

Έκανε ό,τι ήθελε

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς δεν έπαιζαν με το πόδι στο γκάζι, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν τέτοια που αρκούσε για να κάνει τη διαφορά. Στο 23’ ο Χολέμπας έκανε ωραία πάσα στον Μασούρα, που μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για να κάνει το 0-2. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να μην εντυπωσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτό δεν σήμαινε απολύτως τίποτα. Ήξεραν πολύ καλά που θα χτυπήσουν την ΑΕΚ και συνέχισαν να το κάνουν. Στο 35’ η φάση φαινόταν χαμένη με τον Χολέμπας απλά να γεμίζει στην περιοχή, ο Λόπες με κεφαλιά επιχείρησε να γυρίσει στον Αθανασιάδη, αλλά σε εκείνο το σημείο ήταν ο Ελ Αραμπί και με προβολή έκανε το 0-3. Οι παίκτες του Χιμένεθ έδειχναν ανήμποροι να φρενάρουν τον Ολυμπιακό και στο 44’ ο Ελ Αραμπί πέρασε φανταστική κάθετη πάσα στον Μασούρα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και έκανε το 0-4. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και με τον Ολυμπιακό να έχει κάνει πέντε τελικές και να έχει βρει τέσσερα γκολ.

Χιμένεθ: «Ζητάω συγγνώμη» (vid)

Το 0-4 του πρώτου ημιχρόνου δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην ΑΕΚ για την επανάληψη. Ο Χιμένεθ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσαριφάρντ και τον Αλμπάνη παίζοντας 4-4-2 και επιχειρώντας να επιτεθεί για να… μαζέψει το σκορ. Στο 49’ ο Ολιβέιρα σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 53’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί για το 0-5. Οι Πειραιώτες δεν είχαν κανέναν λόγο να ανεβάσουν στροφές και απλά έκαναν διαχείριση του σκορ. Η ΑΕΚ αν και είχε τη μπάλα στα πόδια της δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός υπερασπιζόταν χωρίς προβλήματα το 0-4. Ο Μαρτίνς στο 58’ έβαλε τον Φορτούνη αντί του Μπρούμα και στο 60’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σβάρνα εντός περιοχής.

Οργανωμένοι ΑΕΚ σε παίκτες: «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω»! (vid)

Και πέμπτο γκολ

Το σκηνικό δεν άλλαζε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να μην κινδυνεύει και την ΑΕΚ να μην έχει κουράγιο όσο περνούσε η ώρα να κάνει κάτι. Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέχεια προχώρησε και σε αλλαγές βασικών του ποδοσφαιριστών, αφού την Τετάρτη έχει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο Ελλάδας. Παρόλα αυτά σιγά-σιγά οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν και πάλι το ρυθμό της αναμέτρησης και στο 74’ ο Χολέμπας έφυγε σαν… σφαίρα στην επίθεση και την κατάλληλη στιγμή με τακουνάκι πάσαρε στον Φορτούνη που ερχόταν από πίσω του. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη και έκανε το 0-5 στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-5 στο 88’ με τον Ανσαριφάρντ. Έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας από το ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ.

Μικρογραφία

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5

Στάδιο: «Σπύρος Λούης»

Διαιτητής: Γιοβάνοβιτς (Σερβία)

Σκόρερ: 17’ Καμαρά, 23’ Μασούρας, 35’ Ελ Αραμπί, 45’ Μασούρας, 74’ Φορτούνης, 88’ Ανσαριφάρντ

Κίτρινες: 36’ Μπρούμα, 45+3 Ολιβέιρα

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης - Νταντσένκο, Χνιντ (64’ Νεντελτσιάρου), Σβάρνας, Λόπες - Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (46’ Ανσαριφάρντ) – Τάνκοβιτς (46’ Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία (78’ Μαχαίρας), Μάνταλος (64’ Γαλανόπουλος) - Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας (75’ Ντρέγκερ), Εμβιλά, Καμαρά (63’ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (58’ Φορτούνης), Μασούρας (75’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (64’ Χασάν).