Κούρσα για δύο στην Αγγλία, η φουριόζα Ατλέτικο και η «σφήνα» της Λειψίας!

Παρόμοιο δείχνει και φέτος το... σκηνικό σε Premier League και Serie A, σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα σε Ισπανία και Γερμανία όπου οι πρώτες αγωνιστικές επιφύλασσαν εκπλήξεις.

Κούρσα για δύο στην Αγγλία, η φουριόζα Ατλέτικο και η «σφήνα» της Λειψίας!

Οι δύο βασικοί διεκδικητές του αγγλικού πρωταθλήματος, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, θα είναι όπως όλα δείχνουν οι ομάδες που θα... κονταροχτυπηθούν και φέτος για την κούπα στην Premier League.

Παρότι έχουμε διανύσει μόλις τέσσερις αγωνιστικές στο Νησί, εντούτοις τόσο οι «Reds» όσο και οι «Citizens» έχουν ήδη καταφέρει να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους, με την ομάδα του λιμανιού μάλιστα να είναι η μόνη που διατηρεί το απόλυτο έχοντας πετύχει «4 στα 4».

Σύμφωνα με τη λογική θα επεκτείνουν το σερί τους στις πέντε νίκες, δεδομένου ότι το Σάββατο (14/9) υποδέχονται τη Νιουκάστλ στο «Άνφιλντ», ενώ εύκολη θεωρητικά θα είναι η αποστολή και της Σίτι, που παίζει στο «σπίτι» της Νόριτς.

Παρόμοια η κατάσταση και στη Serie A, όπου όλα δείχνουν πως η Γιουβέντους θα είναι η «team to beat» και φέτος, ήτοι η ομάδα που θα πρέπει να υπερκεράσει οποιαδήποτε άλλη έχει βλέψεις τίτλου.

Φέτος, πέρα από τη Νάπολι, τέτοιες φαίνεται να έχει και η Ίντερ, η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή και με διάθεση να αμφισβητήσει την κυριαρχία της «γηραιάς Κυρίας».

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στην Ισπανία, όπου οι «συνήθεις ύποπτοι» Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα, αφού αμφότερες έχουν... καταφέρει να κερδίσουν μόλις στο ένα από τα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Στην Primera Division «λάμπει» προς το παρόν το αστέρι της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία -ούσα η μοναδική με το απόλυτο των βαθμών σε τρεις αγωνιστικές- δείχνει ξεκάθαρα πως οι «δύο» θα πρέπει να... ιδρώσουν φέτος.

Λεβάντε και Βαλένθια θα βρεθούν το Σάββατο στον δρόμο των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ η Ατλέτικο έχει μπροστά της... πονηρή έξοδο στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ένας... αμφισβητίας έχει προκύψει και στη Γερμανία, όπου την κούρσα δεν οδηγεί η Μπάγερν Μονάχου ή η Ντόρτμουντ, αλλά η Λειψία! Η «Rasenballsport Leipzig» όπως είναι η επίσημη ονομασία της μετράει ως τώρα «τρία στα τρία», κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα της Bundesliga.

Μάλιστα, η Λειψία θα δώσει άμεσα το πρώτο μεγάλο «κρας-τεστ» της σεζόν, στο οποίο θα κληθεί να αποδείξει αν όντως μπορεί να σπάσει το δίπολο Μπάγερν-Ντόρτμουντ τη φετινή σεζόν. Κι αυτό διότι το Σάββατο στις 19.30 υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής! Κοντός ψαλμός...