Formula 1: «Συμφωνία για γκραντ πρι στη Ρουάντα»

Τελευταία φορά που διεξήχθη γκραν πρι της Formula 1 στην Αφρική ήταν το 1993 στη Νότια Αφρική.

Formula 1: «Συμφωνία για γκραντ πρι στη Ρουάντα»

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Formula 1 φέρεται να κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Ρουάντα, ούτως ώστε η αφρικανική χώρα να φιλοξενήσει γκραν πρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά το 2030.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν «εν ευθέτω χρόνω», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ από πλευράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA), η οποία εποπτεύει το πρωτάθλημα, γίνεται λόγος για μία συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Κιγκάλι, πρωτεύουσα της Ρουάντα, παρουσία αξιωματούχων από το Κατάρ, που φαίνεται να στηρίζουν το όλο εγχείρημα.

Εφόσον η είδηση επιβεβαιωθεί, η Ρουάντα θα γίνει η πρώτη αφρικανική χώρα που θα φιλοξενήσει γκραν πρι της Formula 1 μετά το 1993, όταν διεξήχθη για τελευταία φορά ο αγώνας της Νότιας Αφρικής.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110