Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19: Ραντεβού με τα αστέρια

Μετά τη Λέτσε και την Καμπάλα οι Νέοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ στο πλαίσιο των play off του UEFA Youth League.

Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19: Ραντεβού με τα αστέρια

Οι Νέοι του Ολυμπιακού κατάφεραν την περσινή σεζόν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και να επιστρέψουν στην κορυφή της κατηγορίας. Η κατάκτηση του τίτλου έδωσε την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να συμμετάσχουν φέτος και στο Youth League, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση σε επίπεδο ακαδημιών. Κορυφαίες ομάδες από όλη την Ευρώπη δίνουν κάθε χρόνο τη δική τους μάχη για τον τίτλο του Champions League των Νέων.

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας του Πειραιά ξεκίνησε με αντίπαλο τη Λέτσε. Η ιταλική ομάδα είχε κατακτήσει με τη σειρά της τον τίτλο στη γειτονική χώρα ολοκληρώνοντας μία ονειρεμένη χρονιά. Αν και φέτος η πορεία της δεν είναι ανάλογη με εκείνη της περσινής σεζόν, η Λέτσε ήταν ένας επικίνδυνος αντίπαλος για τους παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και με οδηγό το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που τους χαρακτηρίζει κατάφεραν να περάσουν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τόσο στο ματς του Ρέντη όσο και στη ρεβάνς της Ιταλίας η Κ19 του Ολυμπιακού αναδείχθηκε νικήτρια με 3-1.

Ολυμπιακός Κ19: Κέρδος και η νοοτροπία εκτός της νίκης με τη Λέτσε

Έτσι πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, εκεί όπου βρήκε απέναντί της την Καμπάλα. Οι Αζέροι ήταν θεωρητικά πιο εύκολο εμπόδιο από τη Λέτσε, ωστόσο στον Πειραιά ήξεραν πως δεν θα είναι εύκολη η αποστολή τους. Η Καμπάλα είχε αφήσει εκτός την Πούσκας, μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στις ακαδημίες της Ουγγαρίας και γενικότερα της Ευρώπης. Η σπουδαία πρόκριση των Αζέρων δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κόουτς Συλαϊδόπουλο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι προετοίμασαν κατάλληλα την ομάδα και για τους δύο αγώνες. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Αζερμπαϊτζάν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και πήραν το διπλό με 3-0. Στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έκανε νέα καλή εμφάνιση παίρνοντας τη νίκη με 4-0.

Ολυμπιακός Κ19: Πήραν μία «γεύση» από το μέλλον

Έτσι οι Πειραιώτες πέρασαν στα πλέι οφ του Youth League, εκεί όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Ίντερ. Σαφώς οι «νερατζούρι» είναι πιο ισχυρός αντίπαλος από τις Λέτσε και Καμπάλα αντίστοιχα. Η ομάδα του Μιλάνου είχε συμμετάσχει στους ομίλους της φετινής διοργάνωσης και τέθηκε αντιμέτωπη με τις Σάλτσμπουργκ, Μπενφίκα και Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στα δύο πρώτα παιχνίδια οι Ιταλοί είχαν πάρει την ισοπαλία. Αρχικά έμειναν στο 3-3 με τους Ισπανούς και στη συνέχεια στο 1-1 με τους Πορτογάλους. Την τρίτη αγωνιστική ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Σάλτσμπουργκ με 3-2 και την τέταρτη αγωνιστική έμειναν στο 1-1 με τους Αυστριακούς. Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι στη Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα. Την τελευταία αγωνιστική οι «νερατζούρι» σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο γκρουπ, αφού επικράτησαν της Σοσιεδάδ στην Ιταλία με 1-0. Έτσι η Ίντερ πήρε τη δεύτερη θέση στο γκρουπ, πίσω από τη Σάλτσμπουργκ, και συμμετείχε στην κλήρωση των play off, η οποία την έστειλε στον δρόμο του Ολυμπιακού.

Η προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος υποδομών της Ιταλίας χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Μάλιστα χθες είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λέτσε με 4-1. Έτσι η Ίντερ μετρά οκτώ νίκες και επτά ισοπαλίες ύστερα από τη διεξαγωγή 15 αγωνιστικών. Ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα Νέων της γειτονικής χώρας είναι πολύ υψηλός, κάτι που γίνεται κατανοητό και από μία πρόχειρη ματιά στην κατάταξη. Από την πρώτη θέση έως και την όγδοη οι ομάδες έχουν μονοψήφια διαφορά μεταξύ τους και καμία δεν έχει καταφέρει να πάρει ουσιαστικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Προπονητής των Μιλανέζων είναι η άλλοτε μεγάλη δόξα της πρώτης ομάδας, Κριστιάν Κίβου. Ο Ρουμάνος αμυντικός φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ από το 2007 έως το 2014 μετρώντας 115 συμμετοχές και 3 γκολ. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας αφοσιώθηκε στην προπονητική και το 2018 ανέλαβε τις μικρές ομάδες των ακαδημιών της Ίντερ, ενώ από το 2021 κάθεται στον πάγκο της Κ19. Υπό τις οδηγίες του οι Νέοι του ιταλικού συλλόγου έχουν κατακτήσει ένα πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το προφίλ της Ίντερ, υπάρχουν πολλά ανερχόμενα ταλέντα στο ρόστερ της. Εκείνος όμως που ξεχωρίζει είναι ο Ισιακά Καματέ. Ο 19χρονος μέσος μετρά σε 17 αγώνες 8 γκολ και 3 ασίστ αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της ομάδας έως τώρα. Μεγάλη πηγή κινδύνου είναι και ο Λούκα Ντι Μάτζιο. Ο Ιταλός μέσος έχει πετύχει 7 γκολ και 2 ασίστ σε 21 αγώνες, ενώ ο «μαέστρος» στην οργάνωση παιχνιδιού της Ίντερ είναι ο Μπέρενμπρους που έχει 4 γκολ και 4 ασίστ, τις περισσότερες από οποιονδήποτε συμπαίκτη του. Στην κορυφή της επίθεσης δεσπόζει ο Αμαντού Σαρ με 8 γκολ και 1 ασίστ σε 20 συμμετοχές.

Η Κ19 της Ίντερ διαθέτει πλούσιο ταλέντο, όπως και η αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία έχει δείξει από την περασμένη χρονιά πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει πολλά πράγματα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σε νοκ άουτ παιχνίδι στις 7 Φεβρουαρίου και ο αγώνας θα διεξαχθεί στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στον Ρέντη.