Πρωτάθλημα Νέων Κ19: Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός (vid)

Οι Νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν εκτός έδρας του Βόλου με 4-0 και κατέκτησαν τον τίτλο της Super League K19.

Πρωτάθλημα Νέων Κ19: Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός (vid)

Η Κ19 του Ολυμπιακού επικράτησε εκτός έδρας του Βόλου με 4-0 για την εξ αναβολής 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων.

Ολυμπιακός Κ19: Οι Νέοι... πρωταθλητές

Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τις ομάδες της Super League K19 και οι Πειραιώτες ήθελαν τη νίκη ή την ισοπαλία για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο απέναντι στον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν νικητές απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλίας και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2016-2017.

Στο αγωνιστικό σκέλος οι πρωταθλητές ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο πέμπτο λεπτό. Ο Παπακανέλλος βρήκε με κάθετη πάσα τον Χαραλαμπόγλου, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 18ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Αρσενίδης πάσαρε στον Χαράλαμπο Κωστούλα και εκείνος με πλασέ χρίστηκε σκόρερ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, χάρη στην ωραία προσπάθεια του Παπακανέλλου.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 66ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν ανατράπηκε εντός περιοχής ο Πατήρας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλογερόπουλος, όμως αστόχησε. Ο ίδιος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων πήρα το αίμα του πίσω διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, η ομάδα του Πειραιά συγκέντρωσε 64 βαθμούς έπειτα από 21 νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

ΒΟΛΟΣ: Καλαμπουκάς, Γαβριηλίδης, Μαλαμούλης, Τριανταφύλλου, Ζαχαρούλης, Αιχμαλωτίδης, Στεργίου, Κύρκος, Τουλουμενίδης, Παπαθανασίου, Σίμος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαδούδης, Αρσενίδης, Ρέτσος (81′ Πρεκατές), Καλογερόπουλος, Κ. Κωστούλας, Φρέρης (60′ Σταυρόπουλος), Κουτσογούλας, Μουζακίτης, Χαραλαμπόγλου (71′ Προκοπίου), Παπακανέλλος (60′ Παπακανέλλος), Χ. Κωστούλας (60′ Μοίρας).