Καμπάλα - Ολυμπιακός 0-3: Επίδειξη δύναμης από τους Νέους

Η Κ19 του Ολυμπιακού νίκησε εκτός έδρας την Καμπάλα με 3-0 για το Domestic Champions Path της διοργάνωσης UEFA Youth League.

Καμπάλα - Ολυμπιακός 0-3: Επίδειξη δύναμης από τους Νέους

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Αζερμπαϊτζάν για το Domestic Champions Path της UEFA Youth League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι κόντρα στην Καμπάλα και αναδείχθηκαν νικητές με 3-0.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες, καθώς στο τρίτο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Παπακανέλλου από τον Χουσάνοφ. Την εκτέλεση ανέλαβε εύστοχα ο Μουζακίτης για το 1-0. Η πίεση από πλευράς Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο 17ο λεπτό κέρδισε νέο πέναλτι με τον Μπάκουλα.

Συλαϊδόπουλος: «Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, σημαντικό ότι είμαστε πιστοί στο πλάνο μας»

Ωστόσο ο Μουζακίτης νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Δύο λεπτά αργότερα ο Χ. Κωστούλας σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων. Το 1-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και πέτυχε άλλα δύο γκολ. Στο 64ο λεπτό ο Χ. Κωστούλας εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη και έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 87ο λεπτό ο Μπάκουλας απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ο τερματοφύλακας της Καμπάλα έδιωξε προσωρινά και στην επαναφορά ο Δαρβίρας με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η νίκη σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση έφερε χαμόγελα στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι θα έχουν το πάνω χέρι στο επαναληπτικό παιχνίδι της 29ης Νοεμβρίου που θα γίνει στον Ρέντη.

KAMΠΑΛΑ (Φ. Χαλίλοφ): Χουσάνοφ, Ι. Ραμαζάνοφ, Ρασίντοφ, Σουλεϊμάνοφ (46’ Μπανταλζάντε), Μαμαντλί (77’ Ασάντοφ), Αγκαλάροφ, Ταχμαζλί (66’ Μπουντάγκοφ), Μπαχίσοφ (77’ Γκ. Ραμαζανοφ) , Γκαφάροφ, Αχμάντοφ, Σαχνιγιάροφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδοπουλος): Σίνα, Κουτσογούλας (90′ Δάμα), Πρεκατές, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Μουζακίτης (90′ Πλειώνης), Πνευμονίδης (74′ Δαρβίρας), Μπάκουλας, Χ. Κωστούλας (90′ Λίγδας), Παπακανέλλος (78′ Λιατσικούρας), Αλαφάκης.