Ολυμπιακός Κ19: Κέρδος και η νοοτροπία εκτός της νίκης με τη Λέτσε

Η εμφάνιση των Νέων του Ολυμπιακού κόντρα στη Λέτσε άφησε θετικές εντυπώσεις ενόψει της ρεβάνς.

Ολυμπιακός Κ19: Κέρδος και η νοοτροπία εκτός της νίκης με τη Λέτσε

Οι Νέοι του Ολυμπιακού επικράτησαν εντός έδρας τη Λέτσε με 3-1 και πλέον καλούνται στις 25 Οκτωβρίου να υπερασπιστούν στην Ιταλία το υπέρ τους προβάδισμα, έτσι ώστε να προκριθούν στον επόμενο γύρο τoυ UEFA Youth League, εκεί όπου θα αναμετρηθούν με τον νικητή του ζευγαριού Ακαδημία Πούσκας – Καμπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές Ιταλίας. Αν και φέτος η Λέτσε δεν έχει ξεκινήσει καλά την πορεία της στο εγχώριο πρωτάθλημα, το εμπόδιό της δεν είναι εύκολο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι με γνώμονα την εικόνα του πρώτου ματς έχουν όλα τα εφόδια για να «κλειδώσουν» την πρόκριση στη ρεβάνς.

Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου άντεξαν στην αρχική πίεση των φιλοξενούμενων και το έργο τους έγινε ευκολότερο, όταν ο Zιβάνοβιτς άφησε με παίκτη λιγότερο τη Λέτσε. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα να προηγηθούν με γκολ του Παπακανέλλου.

Η Λέτσε παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, μπόρεσε να ισορροπήσει τον αγώνα, κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Οι Ιταλοί είναι καλοί στις στατικές φάσεις και το απέδειξαν στη στιγμή του 1-1.

Ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους Πειραιώτες που πέτυχαν δύο πολύ ωραία γκολ και έτσι πήραν δίκαια τη νίκη και την ευκαιρία να έχουν το πάνω χέρι στον επαναληπτικό αγώνα. Μάλιστα κυνήγησαν και ένα τέταρτο γκολ, δείγμα της νοοτροπίας που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας για ένα ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Παράλληλα και η πίεσή τους στην άμυνα προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Ιταλών που δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε ουσιαστικές τελικές προσπάθειες. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ θετικοί και είχαν συνοχή στο παιχνίδι τους, ενώ οι εναλλαγές τους στο passing game ήταν πάρα πολύ καλές.

Εκτός της σπουδαίας νίκης οι πρωταθλητές αποδεικνύουν πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Ήδη στο πρωτάθλημα κατέχουν την πρώτη θέση της βαθμολογίας έπειτα από την ολοκλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών και δείχνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν στην κατοχή τους τον τίτλο. Οι έως τώρα εμφανίσεις τους είναι άκρως θετικές και αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.