Premier League: «Αλύγιστη» η Λίβερπουλ, πέρασε και από το Μπέρνλι (0-1) (highlights)

Η Λίβερπουλ με γκολ του Φαμπίνιο (40’) επιβλήθηκε 1-0 της Μπέρνλι στο Λάνκασαϊρ και με ματς λιγότερο μείωσε εκ νέου στο -9 την διαφορά της από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μάντσεστερ Σίτι. Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής της Premier League και η βαθμολογία.

Premier League: «Αλύγιστη» η Λίβερπουλ, πέρασε και από το Μπέρνλι (0-1) (highlights)

Η Λίβερπουλ συνεχίζει να κρατά ζωντανές τις ελπίδες της για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου στην Premier League. Οι «κόκκινοι» έφυγαν με το «διπλό» από το Λάνκασαϊρ επικρατώντας 1-0 της Μπέρνλι για την 25η αγωνιστική και με ματς λιγότερο μείωσαν εκ νέου στο -9 την διαφορά που τους χωρίζει από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, με 13 «στροφές» να απομένουν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που παρατάχθηκε με τον Σαντιό Μανέ στο βασικό της σχήμα (σ. επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Σενεγάλης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής), άνοιξε το σκορ στο 40’ με κοντινό πλασέ του Φαμπίνιο. Στην επανάληψη βέβαια δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της για να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, ωστόσο εξασφάλισε το τέταρτο σερί της τρίποντο στο πρωτάθλημα, με το οποίο αναπτέρωσε και το ηθικό της ενόψει του πρώτου της αγώνα με την Ίντερ στο «Μεάτσα» την Τετάρτη (16/2) για τη φάση των «16» του Champions League.

Στην αποστολή της Λίβερπουλ βρισκόταν και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε.

Αντίθετα, η Μπέρνλι συνεχίζει να παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τα τέλη του περασμένου Οκτώβρη (!) και η ήττα αυτή την κράτησε σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και την έφερε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό της από την Premier League.

Στο μεταξύ, η Γουλβς έκανε την έκπληξη στον αγώνα κόντρα στην Τότεναμ και κέρδισε 2-0 τα «σπιρούνια» στο Λονδίνο. Οι «λύκοι» πέτυχαν και τα δύο γκολ στο ματς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο της συνάντησης και με το τρίποντο αυτό παρέμειναν στο κυνήγι της ευρωπαϊκής εξόδου.

Ο Χιμένες άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ και στο 18’ ο Ντεντόνκερ έγραψε το 0-2, ενώ για την Τότεναμ αυτή ήταν η τρίτη σερί της ήττα στην κατηγορία, με την οποία έχασε εκ νέου πολύτιμο έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Τέλος, η Νιουκάστλ πανηγύρισε ένα ακόμα πολύτιμο τρίποντο στον θεσμό, που της επέτρεψε να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «καρακάξες» με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ στο 36’ νίκησαν 1-0 την Άστον Βίλα και πήραν τεράστια βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη για παραμονή.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/2

Μάντστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον 1-1

16' Σάντσο - 48' Άνταμς

Μπρέντφορντ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Έβερτον – Λιντς 3-0
(10’ Κόουλμαν, 23’ Κιν, 78’ Γκόρντον)

Γουότφορντ – Μπράιτον 0-2
(44’ Μοπέ, 82’ Γουέμπστερ)

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι 0-4

(31', 70' και 90' Στέρλινγκ, 48' Φοντέν)

Κυριακή 13/2

Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-1

(40’ Φαμπίνιο)

Νιούκαστλ-Άστον Βίλα 1-0

(36’ Τρίπιερ)

Τότεναμ-Γουλβς 0-2

(7’ Ρ. Χιμένες, 18’ Ντεντόνκερ)

18:30 Λέστερ-Γουέστ Χαμ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ