Ligue 1: «Τρικλοποδιά» της Ρεν (1-1) στις ελπίδες τίτλου της Παρί Σεν Ζερμέν (Ηighlights)!

Μετά το πέρας της 36ης αγωνιστικής της Ligue 1 η Παρί Σεν Ζερμέν υπολείπεται τεσσάρων πόντων της πρωτοπόρου Λιλ αφού έμεινε στο 1-1 με την Ρεν εκτός έδρας. Το Κυριακάτικο πρόγραμμα ξεκίνησε με την νίκη (1-0) της Σεντ Ετιέν επί της Μαρσέιγ. Οι «στεφανουά» σώθηκαν μαθηματικά και δυσκόλεψαν την Ευρωπαϊκή έξοδο των «φοσέν»Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία. 

Ligue 1: «Τρικλοποδιά» της Ρεν (1-1) στις ελπίδες τίτλου της Παρί Σεν Ζερμέν (Ηighlights)!

Από τέσσερα τρίποντα προερχόταν η Παρί Σεν Ζερμέν αλλά κόντρα στην Ρεν... φρέναρε μένοντας το 1-1, εκτός έδρας αποτέλεσμα που την έφερε στο -4 από την κορυφή και τη Λιλ (που είχε κερδίσει πριν δύο 24ωρα) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Παρότι η ομάδα του Ποτσετίνο προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι του Νέιμαρ (που είχε ανανεώσει λίγες ώρες νωρίτερα), στην επανάληψη ισοφαρίστηκαν από τον Ζιρασί και έχασαν τον Κιμπεμπέ με αποβολή (87').

Μάλιστα ελέω του αποτελέσματος η Παρί δεν έχει εξασφαλισμένη ούτε την παρουσία στο Champions League καθώς η Μονακό είναι στο -2 και η Λιόν στο -3.

Όσο για τους «ρενουά» συνεχίζουν να ελπίζουν σε ευρωπαϊκή έξοδο

Νωρίτερα, με το μίνιμουμ σκορ νίκησε η Σεντ Ετιέν την Μαρσέιγ στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 36ης αγωνιστικής.

Αποτέλεσμα που πέραν του γοήτρου (που πάντα παίζει κυρίαρχο ρόλο στις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Γαλλία) είχε κι άμεσο αντίκρισμα για τους «στεφανουά» αφού τους επέτρεψε μαθηματικά να ξεμπλέξουν με τα τεκταινόμενα της ουράς.

Ταυτόχρονα δυσκόλεψαν την ευρωπαϊκή προοπτική των άσπονδων αντιπάλων τους.

Κι αν οι «πράσινοι» (με τον δανεικό από τον Ολυμπιακό Παπίς Σισέ βασικό κι αναντικατάστατο) έχουν δύο σερί επιτυχίες οι «Φωκαείς» στον ίδιο αριθμό αγώνων έχουν συγκομιδή ενός πόντου...

Τα ματς του Σαββάτου

Στην 3η θέση της βαθμολογία της Ligue 1 επέστρεψε η Λιόν νικώντας εμφατικά 4-1 τη Λοριάν.

Έτσι οι «γκονς» που σκόραραν όλα τα τέρματα τους μετά το 53' ξεπέρασαν (με ματς περισσότερο) την Μονακό κι ελπίζουν στην επιστροφή του στο Champions League.

Mε το δεύτερο σερί τρίποντο τους έφεραν τους (προερχόμενους από 2 νίκες επίσης) «μπακαλιάρους» στον πόντο από τη ζώνη του υποβιβασμού αφού η Ναντ νίκησε την Μπορντό με 3-0.

Τα «καναρίνια» μετρούν 3 σερί επιτυχίες ενώ οι «Γιρονδίνοι» που απέχουν μόλις δύο πόντους από τη «διακεκαυμένη ζώνη» έχουν μόλις μια στα επτά τελευταία ματς.

Το ματς της Παρασκευής

Με δύο νίκες στις εναπομείνασες ισάριθμες αγωνιστικές η Λιλ θα είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας μετά από 10 χρόνια αφού στο εναρκτήριο ματς της 36ης αγωνιστικής της Ligue 1 επικράτησε 3-0 της Λανς εκτός έδρας στο μεγάλο ντέρμπι του Γαλλικού Βορρά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Γκαλτιέρ ο Μπουράκ Γιλμάζ που ψύχραιμα εκτέλεσε το πέναλτι στο 4ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ και 5 λεπτά μετά την αποβολή του Μισελέν (35') για τους γηπεδούχους αξιοποιήσε το αριθμητικό πλεονέκτημα βάζοντας το γκολ της χρονιάς με αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής.

Το 0-3 ο Καναδός Ντέιβιντ.

Έτσι τα «σκυλιά» καθ' οδόν για το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους έφτασαν τις τρεις σερί επιτυχίες κι αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Παρί Σεν Ζερμέν (που παίζει την Κυριακή) στο +4.

Για τους 5ους «λανσουά» αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα και δεν κατάφεραν να κάνουν... χαλάστρα στους άσπονδους συντοπίτες τους.

Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής

Παρασκευή 07/05
Λανς-Λιλ 0-3
(4' πεν., 40' Γιλμάζ, 60' Ντέιβιντ)

Σάββατο 08/05
Ναντ-Μπορντό 3-0
(19' Κουλιμπαλί, 51' πεν. Λουζά, 70' Μουανί)

Λιόν-Λοριάν 4-1
(53' Αουάρ, 65' Πακετά, 71' πεν., 77' Μπρούνο Γκιμαράες - 83' Μονκοντουί)

Κυριακή 09/05
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ 1-0
(43' Νορντέν)

Ανζέ-Ντιζόν 3-0

(7' Φουζινί, 50' Κσιφά, 89' Ντιονί)


Μετς-Νιμ 0-3

(7', Φομπά, 67' Ριπάρ, 89' Φερχάτ).

Νις-Μπρεστ 3-2

(37' Λόπες, 61' Μπουνταουί, 89' Καμαρά-4', 43' Μουνιέ)


Στρασβούργο-Μονπελιέ 2-3

(68' Αζορχέ, 95' Ζεκί-36', 49' Λαμπόρ, 46' Ντελόρ)


Ρεμς-Μονακό 0-1

(20' Μοταζό)


Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(70' Ζιρασί-45' Νεϊμάρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ