Τα... πάνω - κάτω στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Η νέα αγωνιστική περίοδος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει βρει τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των τροπαίων να έχουν ήδη υποπέσει σε «στραβοπατήματα» και να βρίσκονται στο κυνήγι της κορυφής.

Τα... πάνω - κάτω στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Με εκπλήξεις ξεκίνησε η νέα αγωνιστική περίοδος στα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Κι όχι μόνο στην ελληνική Super League, που από την τέταρτη μόλις αγωνιστική ο νταμπλούχος Ολυμπιακός έχει βρεθεί να κυνηγάει τον πρωτοπόρο Άρη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (σ. οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βέβαια ματς λιγότερο), αλλά και στις υπόλοιπες διοργανώσεις της ηπείρου μας. Το fosonline.gr κάνει τον γύρο της Ευρώπης και σας παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της νέας περιόδου.

Αγγλία

Ποιος να το περίμενε πως η Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι αλλά η Άστον Βίλα, που πέρσι τερμάτισε μόλις μία θέση πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, θα οδηγούσαν την κούρσα στις δύο πρώτες θέσεις της φετινής Premier League. Κι όμως, τόσο τα «ζαχαρωτά» όσο και οι «χωριάτες» είναι οι μοναδικές ομάδες που παραμένουν αήττητες στην κατηγορία στις 4 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Ούτε η Λίβερπουλ, αλλά ούτε και η Μάντσεστερ Σίτι, που είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «μπλε» του Μέρσεϊσαϊντ μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ ο σύλλογος του Μπέρμιγχαμ «τρία στα τρία» στον θεσμό, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο.

Ιταλία

Εννέα σερί πρωταθλήματα στα «σαλόνια» του ιταλικού ποδοσφαίρου μετράει η Γιουβέντους. Στην τρίτη αγωνιστική του φετινού Καμπιονάτο όμως, η «Γηραιά Κυρία» έχει ήδη υποπέσει σε ένα «στραβοπάτημα» στις πρώτες 2 αναμετρήσεις της και έχει βρεθεί να κυνηγάει την κορυφή. Μια κορυφή που μοιράζονται Αταλάντα και Μίλαν, έχοντας το απόλυτο στην κατηγορία. Τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετράει ο σύλλογος του Μπέργκαμο και οι «ροσονέρι», που ξεκίνησαν με τον ιδανικότερο τρόπο την πορεία τους στον θεσμό.

Ισπανία

Η La Liga αποτελεί εξαίρεση, μιας και η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Ακόμα και εκεί όμως, δεν είναι λίγες οι «φωνές» που έχουν ακουστεί για τον τρόπο με τον οποίο οι «μερένχες» πανηγύρισαν κάποιες νίκες στα παιχνίδια τους και αποσόβησαν τα «στραβοπατήματα». Θυμηθείτε τις δηλώσεις του θρύλου της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, που πέταξε «καρφιά» για τη διαιτησία στο ματς Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη του περασμένου μηνός, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-2. Όσο για τους «μπλαουγκράνα»; Στα τρία πρώτα παιχνίδια τους υπέπεσαν σε μία ισοπαλία (1-1 με τη Σεβίλλη), που ήταν και το πρώτο «στοπ» στην κατηγορία για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Γερμανία

Η Μπάγερν Μονάχου με τον Χανς Φλικ στον πάγκο της κατέκτησε την περασμένη αγωνιστική περίοδο όλους τους τίτλους στις διοργανώσεις που μετείχε. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πρόσφατα το γερμανικό Σούπερ Καπ. Την τρέχουσα σεζόν όμως στην Bundesliga, τους νταμπλούχους Γερμανίας και πρωταθλητές Ευρώπης περίμενε μία έκπληξη σ’ αυτές τις 3 πρώτες αγωνιστικές, με την βαριά ήττα με 4-1 από την Χόφενχαϊμ. Το αποτέλεσμα; Λειψία, Άουγκσμπουργκ και Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχουν βρεθεί στο ρετιρέ του γερμανικού πρωταθλήματος με το «καλημέρα» στον θεσμό και μάλιστα… αήττητες!

Γαλλία

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει δημιουργήσει τη δική της δυναστεία στη Γαλλία εδώ και αρκετά χρόνια. Από την σεζόν 2012-2013 άλλωστε, μόνο μία ομάδα έχει καταφέρει να σταματήσει το σερί τίτλων των «πρωτευουσιάνων» στην Ligue 1 και αυτή ήταν η Μονακό, που στέφθηκε πρωταθλήτρια την περίοδο 2016-2017. Στο φετινό Σαμπιονά βέβαια, η περσινή φιναλίστ του Champions League όχι μόνο δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά από έξι αγωνιστικές, αλλά έχει υποστεί και δύο ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης. Την πρωτιά στον θεσμό απολαμβάνουν η Ρεν και η Λιλ που παραμένουν αήττητες με 14 πόντους στην κορυφή.

Πορτογαλία

Η Πόρτο, με την οποία ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στους φετινούς ομίλους του Champions League, κατέκτησε πέρσι τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Πορτογαλία. Το περασμένο Σάββατο (03/10) ωστόσο, οι «δράκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα τη νέα σεζόν και στις πρώτες αγωνιστικές βρέθηκαν να κυνηγούν την πρωτοπόρο Μπενφίκα. Οι «αετοί» με την σειρά τους έχουν ένα απόλυτο τριών νικών σε ισάριθμα ματς και φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα στην κατηγορία, με την ελπίδα να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου στον θεσμό από το 2019.