Champions League: Ημιτελικά, πράξη πρώτη

Σέντρα στα ημιτελικά του Champions League την Τρίτη (26/4) με την τιτανομαχία ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης να δεσπόζει. 

Champions League: Ημιτελικά, πράξη πρώτη

Ξεκίνησαν 32 ομάδες αλλά έμειναν μόνο τέσσερις. Το Champions League μπαίνει στην τελική ευθεία και την Τρίτη το βράδυ (26/4, 22:00, Cosmote Sport 1 HD) γίνεται η σέντρα στον πρώτο ημιτελικό.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι σε έναν «πρόωρο τελικό».

Οι «πολίτες» οι οποίοι έφθασαν μέχρι τον τελικό πέρσι και η πολυνίκης του θεσμού με 13 κατακτήσεις είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι στα ημιτελικά το 2015/16 με την Ρεάλ να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Μιλάνου όπου κατέκτησε τελικά το τρόπαιο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέκλεισε τους «μερένχες» πριν δύο χρόνια στην φάση των «16» με δύο νίκες.

Ο Καταλανός τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ζοάο Κανσέλο καθώς είναι τιμωρημένος και αποτελεί καίριο πλήγμα μια και φέτος μετρά τρία γκολ και εννέα ασίστ.

Σίτι και Ρεάλ είναι πρώτες σε Premier League και La Liga αντίστοιχα και αμφότερες προέρχονται από νίκες, η μεν απέναντι στην Γουότφορντ και η δε κόντρα στην Οσασούνα.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης:

«Αν πρέπει να ανταγωνιστούμε την ιστορία τους, δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Μιλάει από μόνο της. Θέλουμε να παίξουμε μαζί τους. Είναι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε, θέλουμε να προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήστε να επιτεθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

«Πριν από 10 χρόνια δεν θα βρισκόμασταν ποτέ εδώ. Το να φτάσουμε στον τελικό είναι πάντα ένα καλό μάθημα για εμάς. Θα παίξουμε 11 εναντίον 11 και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

«Φυσικά, η Ρεάλ έχει παίκτες που έχουν βρεθεί σε τέτοια παιχνίδια πολλές φορές στο Champions League. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ, ούτε ο Αντσελότι θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε τους ημιτελικούς. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στους παίκτες. Θα κάνουν τη διαφορά, και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος πηγαίνει στα γήπεδα».

Το πανόραμα των ημιτελικών του Champions League:

Τρίτη 26 Απριλίου:

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (Cosmote Sport 1 HD)

Τετάρτη 27 Απριλίου:

22:00 Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ (MEGA)

Τρίτη 3 Μαΐου:

22:00 Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ (Cosmote Sport 1 HD)

Τετάρτη 4 Μαΐου:

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι (MEGA)

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 22:00 στο «Σταντ ντε Φρανς» της Γαλλίας.