Πώς προέκυψε χειραγώγηση;

Η εισήγηση για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος κάνει λόγο για στοιχηματισμό, κάτι που αναφέρεται πρώτη φορά ύστερα από χρόνια

Πώς προέκυψε χειραγώγηση;

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως λόγω του κορονοϊού η μπάλα έχει μεταφερθεί στις δικαστικές αίθουσες. Στη χώρα μας είναι κάτι σύνηθες αυτό, να παίζεται το παιχνίδι στα δικαστήρια. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν ευθύνεται αποκλειστικά η κρίση λόγω της πανδημίας. Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον το θέμα που έχει προκύψει με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την εισήγηση που έχει κάνει η ερευνήτριά της. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Ολυμπιακός και Ατρόμητος κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες αν όλα αυτά που εισηγήθηκε η ερευνήτρια αποδειχτούν και στην πράξη.

Γιατί δεν ασχολούνται καν στον Ολυμπιακό με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (vid)

Στην εισήγησή της η κ. Σπανού κάνει λόγο για χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός - Ατρόμητος που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2015 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να επαναλάβουμε πως εξελίσσεται και στα ποινικά δικαστήρια και σε αυτό το σημείο αξίζει να σταθούμε σε κάτι σημαντικό, που ίσως παίξει τον ρόλο του στην υπόθεση. Η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια εξετάζεται, διότι ο Σα Πίντο είχε αφήσει εκτός αγώνα κάποιους ποδοσφαιριστές προκειμένου να κερδίσει ο Ολυμπιακός πιο εύκολα το ματς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εξετάζεται η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια. Σε κανένα σημείο δεν γίνεται αναφορά για στοιχηματισμό οποιουδήποτε προσώπου εμπλέκεται με τον αγώνα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο. Η κ. Σπανού στην εισήγησή της κάνει λόγο για χειραγώγηση του συγκεκριμένου ματς, κάτι που δεν έχει προκύψει ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Επίσης, εδώ υπάρχει ακόμα ένα σημείο-κλειδί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που ξαφνικά έχει βγει στην επιφάνεια και απασχολεί το ελληνικό κοινό, ενώ τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί.

Τα highlights του περιβόητου παιχνιδιού, Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (vid)

Η Sports Radar, που ερευνά τα παιχνίδια για παράνομο στοιχηματισμό, κάθε χρόνο στέλνει στην ΕΠΟ δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες ματς, τα οποία είναι ύποπτα για χειραγώγηση. Για το παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατρόμητος, που γίνεται και όλη η κουβέντα, δεν υπήρξε καμία αναφορά για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Και επαναλαμβάνουμε πως ακόμη και στα ποινικά δικαστήρια το θέμα δεν εξετάζεται για παράνομο στοιχηματισμό, επομένως είναι ένα ζήτημα πώς προέκυψε ξαφνικά ζήτημα χειραγώγησης για ένα ματς που έτσι κι αλλιώς είναι στα δικαστήρια, αλλά χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε στοίχημα. Το τι πραγματικά θα συμβεί θα φανεί στις δικαστικές αίθουσες, όμως, όπως έχουμε αναφέρει όλες αυτές τις ημέρες, και από τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν προκύπτει κάτι ύποπτο για αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα όμως γεννά ερωτήματα το πώς ξαφνικά υπάρχει θέμα χειραγώγησης για ένα ματς που δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά για κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια.

Ντουρμάζ: «Δεν υπήρχε τίποτα περίεργο στο ματς με τον Ατρόμητο»

Από κει και πέρα η δικαστική… δράση θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται, τις επόμενες ημέρες με τον Ολυμπιακό να έχει αποφασίσει να πάει στο CAS για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Οι Πειραιώτες με το συγκεκριμένο ζήτημα δεν επιχείρησαν να παίξουν κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αντίθετα έφτιαξαν έναν φάκελο γεμάτο στοιχεία, έκαναν τις καταγγελίες τους και στο τέλος δικαιώθηκαν, βλέποντας τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη να τιμωρούνται.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο. Άλλωστε από τον Ολυμπιακό για όλα αυτά τα ζητήματα τηρούν σιγή ιχθύος και δεν βγάζουν το παραμικρό προς τα έξω, θέλοντας πρώτα να μιλήσει η δικαιοσύνη. Κάπως έτσι θα χειριστούν και το θέμα του ΠΑΟΚ στο CAS.