Γιατί δεν ασχολούνται καν στον Ολυμπιακό με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (vid)

Ποιοι οι λόγοι που μοιάζει με... χάρτινο πύργο η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος του 2015, που παραπέμπει τις δύο ομάδες και τους ιδιοκτήτες της στο Δικαστικό Τμήμα τής εν λόγω επιτροπής.

Γιατί δεν ασχολούνται καν στον Ολυμπιακό με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας (vid)

Στον Ολυμπιακό έως και το απόγευμα της Πέμπτης δεν είχαν την παραμικρή επίσημη ενημέρωση για την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 4 Φεβρουαρίου 2015 και την παραπομπή στο Δικαστικό Τμήμα της επιτροπής, προκειμένου να αποφασιστεί εκεί αν υπήρχαν τελικά παραβάσεις για να τιμωρηθούν οι δύο ομάδες με βαρύτατες ποινές.

Εκείνο βέβαια που προξένησε εντύπωση είναι το τάιμινγκ που βγήκε η συγκεκριμένη είδηση σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Σε ένα τάιμινγκ που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας και σε ένα χρονικό σημείο που έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης των «στημένων» στο Εφετείο Αθηνών. Εκεί όπου όσα έχουν καταγγελθεί για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος «πέφτουν» σαν χάρτινος πύργος!

Βέβαια, η έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες, πολύ καιρό πριν δηλαδή βρεθεί ο Τάκης Φύσσας στο Εφετείο Αθηνών για να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας της υπόθεσης. Εκεί όπου έκανε τα... «μπρος-πίσω» και είπε ερωτηθείς από τον δικηγόρο των Πειραιωτών ότι «εγώ δεν μίλησα ποτέ για τον Ολυμπιακό, αλλά πήγα να πω αυτά που μου μετέφερε ο προπονητής (σ.σ. Σα Πίντο)».

Τι είχε καταγγείλει λοιπόν ο Φύσσας πριν βρεθεί ενώπιον της έδρας; Ότι είχε μιλήσει με τον πρώην τεχνικό του Ατρόμητου Ρικάρντο Σα Πίντο και του είχε αποκαλύψει ότι τον ενημέρωσαν να μη βάλει βασικούς ποδοσφαιριστές στο ματς με τον Ολυμπιακό, κάνοντας παρέμβαση στη δουλειά του. Δηλαδή σε μία χρονική περίοδο που ο Ολυμπιακός προπορευόταν με 5 βαθμούς στη βαθμολογία από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και με νίκη επί του Ατρόμητου θα πήγαινε στο +8.

Και, ω του θαύματος, οι παίκτες αυτοί για τους οποίους μίλησε ο Φύσσας αγωνίστηκαν κανονικά έστω και ως αλλαγή! Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ο Φύσσας στο Εφετείο για το γεγονός ότι αγωνίστηκαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, η απάντησή του σε ερώτηση της έδρας ήταν ότι «δεν ήταν στην αρχική ενδεκάδα, εγώ αυτά που είπα είναι αυτά που μου μετέφερε ο προπονητής. Μετά τη συνομιλία με τον Κατσουράνη διαπίστωσα ότι οι Ναπολεόνι (σ.σ. όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και Κυβρακίδης έπαιξαν τελικά!».

Υποτίθεται ότι ο Σα Πίντο τού είχε πει ότι τον ενημέρωσαν να μη βάλει ούτε τον Κατσουράνη. Αλλά τελικά αποδείχθηκε, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Φύσσα, ότι ο Κατσουράνης δεν αγωνίστηκε επειδή ήταν ανέτοιμος!

Η ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑ ΠΙΝΤΟ

Εκτός από όσα είπε ο Τάκης Φύσσας στο Εφετείο, τα οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό έρχονταν σε σύγκρουση με αυτά που είχε καταθέσει στον ανακριτή, ήρθε και ο Ρικάρντο Σα Πίντο να διαψεύσει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του παλαίμαχου παίκτη του Παναθηναϊκού και νυν τεχνικού διευθυντή της ΕΠΟ. Ο Πορτογάλος είχε ξεκαθαρίσει ότι ποτέ δεν πιέστηκε από τον Ατρόμητο να μη βάλει συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές! Κι αυτά τα είπε όχι μόνο σε συνέντευξη που είχε δώσει σε ελληνικό Μέσο, δηλώνοντας μάλιστα έκπληκτος για όσα ακούστηκαν, αλλά και στον ανακριτή!

Με λίγα λόγια, ενώ ο Ολυμπιακός οδεύει στο Εφετείο Αθηνών (στο ποινικό δικαστήριο δηλαδή) προς πανηγυρική αθώωση για την υπόθεση των «στημένων», έρχεται η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να κάνει μία εισήγηση στο Δικαστικό Σώμα για να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 στις 4 Φεβρουαρίου 2015, με βάση τις καταγγελίες του Τάκη Φύσσα.

Με μαθηματική ακρίβεια δηλαδή, οδεύει προς φιάσκο η εισήγηση της εν λόγω επιτροπής, καθώς δεν γίνεται να μη ληφθούν σοβαρά υπόψη όσα είπε ο Φύσσας στο Εφετείο Αθηνών, παρότι προσπαθούν ορισμένοι να τονίσουν ότι πρόκειται για δεσμευτική εισήγηση και πως δεν θα έχει καμία σχέση με την απόφαση του Εφετείου. Δεν γίνεται από τη μία δηλαδή να αθωωθεί στο Εφετείο και από την άλλη να τιμωρηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό λέει η κοινή λογική...

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός «τραβιέται» για τη συγκεκριμένη υπόθεση του αγώνα με τον Ατρόμητο (σ.σ. παρεμπιπτόντως ο Ατρόμητος κυνήγησε την ισοφάριση έως το 95’ σε εκείνο το παιχνίδι), επειδή κάποιος άκουσε κάτι, το οποίο διαψεύστηκε από αυτόν που υποτίθεται ότι το είπε και... άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Από τον επίσημο Ολυμπιακό το μόνο που λένε είναι ότι δεν ασχολούνται, γιατί πλέον η υπόθεση που έχει οδηγηθεί στο Εφετείο αποδεικνύεται με βάση τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, όπως π.χ. του Αλαφούζου, ότι δεν υπάρχει κάποια «σκιά».