Ολυμπιακός... made in France

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά και το fosonline.gr παρουσιάζει Γάλλους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολυμπιακός... made in France

Κριστιάν Καρεμπέ

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα που ήρθαν στην Ελλάδα. Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε ένα Champions League. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ του 1998. Ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2001 και αγωνίστηκε για τρεις σεζόν. Σε 88 συμμετοχές είχε 5 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ολυμπιακός: Ο Βαλμπουενά θα παρακολουθήσει τις εκλογές στην Αθήνα

Ερίκ Αμπιντάλ

Στις 5 Ιουλίου του 2014 ήρθε στον Πειραιά από τη Μονακό ο Γάλλος αμυντικός Ερικ Αμπιντάλ. Με θητεία σε Μπαρτσελόνα, Μονακό και Λιόν και έχοντας κατακτήσει και δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αμπιντάλ οποίος συγκλόνισε με την περιπέτεια υγείας του, αποτέλεσε κόσμημα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αγωνιστικά, βέβαια, δεν απέδωσε. Έμεινε μόλις 6 μήνες στον Ολυμπιακό αποφασίζοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 35 χρονών.

Φρανσουά Μοντέστο

Ο Μοντεστό ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 και ήταν από τις πρώτες μεταγραφές επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Κορσικανός με θητεία στην Ιταλία και στην Γαλλία, διετέλεσε για ένα διάστημα αρχηγός της Μονακό. Αγωνίστηκε κυρίως ως αμυντικός μέσος και σε κάποια ματς και ως αμυντικός. Σε 69 συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε 4 γκολ.

Ντιντιέ Ντομί

Ο Ντιντιέ Ντομί μπορεί να μην ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα και σήμερα παραμένει ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Έπαιξε μια τετραετία (2006-2010) στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 3 τίτλους.

Αρτούρ Μαζουακού

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ολυμπιακός παίρνει τον νεαρό αμυντικό Αρτούρ Μαζουακού. Ο Γάλλος μπακ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για 2 χρόνια και μετέπειτα πήρε μεταγραφή στην Αγγλία και την Γουεστ Χαμ. Στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ερυθρόλευκη φανέλα, σκόραρε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 3-2.

Υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί ή έχουν μεγαλώσει στη Γαλλία, κι έχουν φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά έχουν επιλέξει άλλες εθνικότητες. Παράδειγμα ο Τζαμέλ Αμπντούν, Σαμπού Γιαταμπαρέ, Γκαετάν Μπονγκ, Ματιέ Ντοσεβί, Αλεξί Ρομαό, Ραφίκ Τζιμπούρ.

Και φυσικά ένα κεφάλαιο ξεχωριστό είναι από μόνοι τους οι Ρομέν Αργυρούδης και Υβ Τριαντάφυλλος, που διέπρεψαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη δεκαετία του '70.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρινάκης: «Θα δείτε τον Βαλμπουενά, είναι πολύ καλός παίκτης»

Γιατί Βαλμπουενά χωρίς δεύτερη σκέψη

Τα highlights του Βαλμπουενά: Έτσι... «κεντάει» ο Ματιέ (vids)

Τιτίβισμα των Τούρκων με το «ΦΩΣ» (pic)

«Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά»

Η επιθυμία του Βαλμπουενά για τον Ολυμπιακό κόντρα στα πετροδόλαρα!

Ολυμπιακός: Το «FFP» για Φενέρ ανοίγει το δρόμο για Σκρτελ - Βαλμπουενά!

Συνήθως «πιάνουν» στον Ολυμπιακό οι 30+