Ολυμπιακός: Το «FFP» για Φενέρ ανοίγει το δρόμο για Σκρτελ - Βαλμπουενά!

Η τουρκική ομάδα λόγω των οικονομικών περιορισμών από την ΟΥΕΦΑ είναι αναγκασμένη να «αδειάσει» από τα μεγάλα συμβόλαια και οι Σκρτελ – Βαλμπουενά έχουν μπει πλέον για τα καλά στο «κάδρο» του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Το «FFP» για Φενέρ ανοίγει το δρόμο για Σκρτελ - Βαλμπουενά!

Η Φενέρμπαχτσε έφτασε φέτος μία ανάσα από τον υποβιβασμό! Μια ομάδα με απίστευτο μπάτζετ και με πολύ μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της, λίγο έλειψε να μπλέξει σε περιπέτειες.

Η τουρκική ομάδα πρέπει να τηρήσει κατά γράμμα τους οικονομικούς περιορισμούς της ΟΥΕΦΑ στο πλαίσιο του «Financial Fair Play». Όπως αναφέρουν τα γειτονικά ΜΜΕ, θα πρέπει να μειωθούν αρκετά από τα συμβόλαια που έχει κατά 50%. Αρκετά εξ αυτών βέβαια εκπνέουν το καλοκαίρι και κάπου εκεί «κολλάει» ο Ολυμπιακός.

Ο Μάρτιν Σκρτελ βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών, τελειώνει το συμβόλαιό του τον Ιούνιο και παρά τα όσα διέδιδαν τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι ότι η Φενέρμπαχτσε θα του κάνει πρόταση ανανέωσης, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σλοβάκος στόπερ οριστικά θα αποτελέσει παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει κάνει την κίνησή του και πολύ απλά περιμένει την απάντηση από τον Σκρτελ, ο οποίος εμφανίζεται να απασχολεί σοβαρά και την Πάρμα.

Πάνω – κάτω το ίδιο ισχύει και για τον Βαλμπουενά, που είναι σαφέστατα πολύ πιο δύσκολη περίπτωση από τον Σκρτελ. Οι Τούρκοι υποστήριζαν ότι αν συμπλήρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, θα ανανεωνόταν αυτόματα το συμβόλαιό του με τη Φενέρ για ακόμη μία σεζόν. Μόνο που η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές στο οικονομικό και ήδη λέγεται στην Πόλη ότι του έγινε πρόταση με ένα «ψαλίδι» κοντά στο 50% σε σχέση με τα λεφτά που έπαιρνε την τελευταία διετία.

Για αυτό το λόγο ο Βαλμπουενά είχε δηλώσει προ ημερών ότι είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει άλλες περιπέτειες το καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός τον έχει στην κορυφή της ατζέντας του, ξέρει ότι πρόκειται για μία απίστευτα «αλμυρή» περίπτωση, ακούγεται ότι ψάχνει ένα συμβόλαιο πάνω από 3 εκ. ευρώ ετησίως, αλλά υπάρχουν ένα σωρό «παραθυράκια» που μπορεί να συγκινήσουν τον Βαλμπουενά ως προς το οικονομικό σκέλος, είτε αυτό λέγεται πριμ υπογραφής, είτε μπόνους για στόχους που θεωρούνται κάτι παραπάνω από εφικτοί.

Και οι δύο είναι περιπτώσεις που «παίζουν» σοβαρά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με τον Σκρτελ στην παρούσα φάση να είναι μία πιο προσιτή υπόθεση.