Γιατί Βαλμπουενά χωρίς δεύτερη σκέψη

Αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις παίκτη σαν τον Γάλλο με τα δικά του χαρακτηριστικά και την ποιότητα του τον παίρνεις και δεν το συζητάς.

Γιατί Βαλμπουενά χωρίς δεύτερη σκέψη

Την περασμένη σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε ένα πολύ καλό σύνολο με σχετικά μικρό μέσο όρο ηλικίας. Μία ομάδα που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά είχε και τις αδυναμίες της. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει τη νέα σεζόν να βάλει στον Ολυμπιακό και πινελιές από έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Από το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών προκύπτει πως οι Πειραιώτες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ματιέ Βαλμπουενά. Οι Τούρκοι, μάλιστα αναφέρουν πως ο παίκτης υπέγραψε με τον Ολυμπιακό για ένα χρόνο. Στα 34 προς 35 του ο Γάλλος άσος φαίνεται να πλησιάζει στο μεγάλο λιμάνι. Η είδηση πως ο 52 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας έχει κλείσει στον Ολυμπιακό προκάλεσε διάφορα σχόλια στις τάξεις του κόσμου.

Κάποιοι το είδαν ως μία σπουδαία μεταγραφή και κάποιοι άλλοι είναι της άποψης ότι «είναι μεγάλος σε ηλικία τι να τον κάνουμε;». Ακόμα και για τον Ματιέ Βαλμπουενά υπάρχει αυτή η άποψη σε αρκετό κόσμο. Το αν είναι λανθασμένη ή όχι είναι κάτι που θα κριθεί στο γήπεδο. Απ’ όσα έδειξε ο Βαλμπουενά τη σεζόν που ολοκληρώνεται στην Τουρκία μάλλον διαψεύδει αρκετούς από αυτούς που θεωρούν πως δεν κάνει για τον Ολυμπιακό.

«Υπέγραψε στον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά»

Τα highlights του Ματιέ Βαλμπουενά

Ο Γάλλος σταρ έχει 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Φενέρμπαχτσε, έχει τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ. Σε μία σεζόν που όλα είναι τραγικά για την ομάδα της Πόλης ο Βαλμπουενά είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Αίσθηση προκαλούν οι αντιδράσεις του κόσμου της Φενέρ πως αν ένας παίκτης πρέπει να μείνει στην ομάδα τότε αυτός είναι ο Γάλλος.

Δεν έχει λογική να… σταυρώνουμε έναν ποδοσφαιριστή αυτής της αξίας λόγω της ηλικίας του. Όπως επίσης δεν έχει νόημα να φέρουμε παραδείγματα ποδοσφαιριστών που ήρθαν στην Ελλάδα σε μεγάλη ηλικία και πρόσφεραν, άλλωστε όσοι γυρίσουν λίγο πίσω θα βρουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Το τι θα κάνει ο Ματιέ Βαλμπουενά αν έρθει στον Ολυμπιακό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και ούτε φυσικά να θεωρήσουμε κάτι δεδομένο.

Εκείνο, όμως, που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή πολύ μεγάλης αξίας και τεράστιας κλάσης. Ένας παίκτης με 52 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας, ο οποίος με την εμπειρία του και μόνο είναι δεδομένο πως θα προσφέρει σε ένα ήδη καλό σύνολο. Το βασικό, όμως, είναι ότι δεν συζητάμε για έναν 34χρονο που είναι απενεργοποιημένος και ψάχνει τα τελευταία του ποδοσφαιρικά ένσημα. Συζητάμε για έναν παίκτη γεμάτο σε συμμετοχές, που ο ίδιος τονίζει πως μπορεί να παίξει ακόμα δύο χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή επιχειρεί να διατηρήσει τον βασικό του κορμό και παράλληλα να του κάνει… ενέσεις πείρας που του έλειψε. Ο Βαλμπουενά είναι μία τέτοια περίπτωση και οι Πειραιώτες δεν πηγαίνουν να τον πάρουν μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, αλλά γιατί θεωρούν πως θα προσφέρει και αγωνιστικά στον σύλλογο.