Εύβοια: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο
Ξεκίνησαν οι ρίψεις από αέρος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Μεσοχώρια της Καρύστου στην Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό της καταστροφής.
Με το πρώτο φως της ημέρας, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν ριχθεί στην μάχη, συνδράμοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων που κατά την διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν: Συνολικά επιχειρούν 162 πυροσβέστες με οχτώ ομάδες πεζοπόρων της 4ης, 6ης, 9ης και 20ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 46 οχήματα και Εθελοντές.
Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει αλλάξει γνώμη για τον Μίγια
Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στην περιοχή, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε), ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.
Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει πλέον διασπαστεί σε 4 κύρια σημεία. Δύο από αυτά κινούνται απειλητικά προς κατοικημένες ζώνες. Το πρώτο κατευθύνεται προς τα Νέα Στύρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο που οδηγεί προς τα Νέα Στύρα και τα γύρω χωριά. Το δεύτερο, νοτιοδυτικά των Τσακαίων, βρίσκεται ήδη στα όρια του οικισμού, όπου οι άνεμοι ενισχύουν τη δυναμική και την ταχύτητα της φωτιάς αλλά συντονισμένα οι επίγειες δυνάμεις δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει προς τον οικισμό.
Η εικόνα της φωτιάς σε σχέση με τη νύχτα είναι καλύτερη, ωστόσο στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 5 με ριπές ακόμα και 7 μποφόρ κατά τόπους.
Νέο μήνυμα του 112
Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους της περιοχής Τσακαιών να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να μετακινηθούν στα Νέα Στύρα, ενώ λίγο πριν τις 3:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της περιοχής Λιμνιώνας έλαβαν επίσης μήνυμα από το 112. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους του χωριού Λιμνιώνα να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και, μέσω των Τσακαίων, να κατευθυνθούν προς τα Νέα Στύρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.
Ο Δήμος Καρύστου έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα δημοτικές υποδομές για τη φιλοξενία πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εφόσον απαιτηθεί προσωρινή στέγαση. Η νύχτα προμηνύεται μακρά και δύσκολη.
Πηγή: CNN.gr