Πότε διεξάγεται ο μεγάλος τελικός πόλο Ελλάδα-Σερβία-Ώρα και κανάλι

Η κάτοχος του τίτλου Σερβία αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο ανδρών. Ο αγώνας ξεκινάει την Κυριακή στις 10.30 πμ και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ-3

Πότε διεξάγεται ο μεγάλος τελικός πόλο Ελλάδα-Σερβία-Ώρα και κανάλι

Η Σερβία στον δρόμο της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο σπουδαίος αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής. Κέρδισε 10-9 την Ισπανία με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού να...σκοτώνει στο τέλος τους Ίβηρες που ήταν μπροστά 7-4! Θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3

Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ την Σερβία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρά μόνο σε World League.

Η κάτοχος του τίτλου Σερβία μπήκε δυνατά, προηγήθηκε 2-0 με τους Φιλίποβιτς, Πρλαΐνοβιτς αλλά η Ισπανία όχι μόνο επέστρεψε αλλά πήρε και προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) παίζοντας γρήγορο πόλο, ακόμη και στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω.

Η Σερβία μείωσε στο γκολ με τον Μάντιτς στον παραπάνω (4-3) και ο ημιτελικός άναψε για τα καλά, με την Ισπανία να σκοράρει εκ νέου στον παραπάνω με τον Μουνιαρίθ (5-3) και τον Γιάκσιτς στο τέλος του ημιχρόνου να διαμορφώνει το 5-4 και πάλι στον παραπάνω.

Φιλίποβιτς: Το αστέρι του Ολυμπιακού αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της Σερβίας

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν δυνατό, σκληρό, με αρκετές φυσικά ποινές με την Ισπανία δύο λεπτά πριν από το τέλος να κάνει το 6-4 με τον Γρανάδος ενώ μετά το τάιμ άουτ του Νταβίντ Μαρτίν, ο Μάγιαρακ και πάλι στον παραπάνω με το αριστερό του χέρι έγραψε το 7-4 ενώ στη συνέχεια οι Σέρβοι έχασαν επίθεση στον παραπάνω για να μειώσουν στα δύο γκολ (7-4), κάτι που κατάφεραν με τον Ράσοβιτς στο φινάλε (παίκτη παραπάνω).

Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού οδήγησε τη Σερβία στα ημιτελικά, 10-6 την Ιταλία

Στην τελευταία περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε. Αποβολές αρκετές, χαμένες επιθέσεις στο ξεκίνημα και όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Εάν η Ισπανία έκανε το 8-5 θα...τελείωνε τον αγώνα ενώ οι Σέρβοι ήθελαν να μειώσουν στο γκολ (7-6) και το κατάφεραν με τον Ράσοβιτς (7-6, 5.21 για το τέλος του αγώνα). Στη συνέχεια η Ισπανία με τον Μάγιαρακ πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6), σε μια φάση όπου ο Μπράνισλαβ Μίτροβιτς είπε όχι αλλά οι διαιτητές εξέτασαν τη φάση και έδειξαν γκολ. Ο Μάντιτς απάντησε άμεσα (8-7) σε ένα οκτάλεπτο - το τελευταίο - όπου ο ρυθμός άνοιξε ενώ είχαμε και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.

Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού… έστειλε το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα (highlights)

Ο Στέφαν Μίτροβιτς 2.20 για το τέλος έκανε και το 8-8, με τη Σερβία να επιστρέφει με ένα δικό της 3-0 σερί! Ο Ταχούλ στον παραπάνω έκανε και το 9-8 (1.59 για το τέλος της αναμέτρησης), οι Σέρβοι πήραν αποβολή και ο Μάντιτς ισοφάρισε σε 9-9 (1.18 για το τέλος του ημιτελικού), με τον Φίλιπ Φιλίποβιτς 26 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος να διαμορφώνει το τελικό 10-9 για τη χρυσή ολυμπιονίκη Σερβία.