Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού… έστειλε το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα (highlights)

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών θα αναμετρηθεί με το Μαυροβούνιο, ηττήθηκε 13-6 από τη Σερβία, για μια θέση στην τετράδα. Μεγάλο ματς ο άσος του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού… έστειλε το Μαυροβούνιο στην Ελλάδα (highlights)

Η Σερβία κέρδισε 13-6 το Μαυροβούνιο, με τον αριστερόχειρα άσο του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς να σημειώνει τρία γκολ. Έτσι οι Σέρβοι τερμάτισαν τρίτοι στον Β’ Όμιλο και η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς τέταρτη και θα αναμετρηθεί με την Ελλάδα, την Τετάρτη (4/8, 08.00) για μια θέση στην τετράδα.

Το Μαυροβούνιο έχει τρεις 4ες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2008, 2012, 2016) και πήρε την πρόκριση στο Τόκιο μέσα από το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ όπως και η Ελλάδα, κερδίζοντας τη «γαλανόλευκη» στον τελικό με 10-9 ενώ και στη φάση των ομίλων είχε νικήσει με 8-4.

Ελλάδα - ΗΠΑ 14-5: Περίπατος, πρωτιά και τώρα νοκ άουτ!

Πρόσφατα οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο World League στη Γεωργία με το Μαυροβούνιο να κερδίζει με 8-4, στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου η «γαλανόλευκη» πήρε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας της Ιταλίας στον μικρό τελικό.

Το Μαυροβούνιο στον Β’ όμιλο είχε 2 νίκες (Καζακστάν, Αυστραλία) αλλά ηττήθηκε από τη Σερβία, την Κροατία και την Ισπανία.

Φυσικά ξεχωρίζει ο άσος της Προ Ρέκο, ο πολύπειρος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς ενώ στο Τόκιο δεν ταξίδεψε λόγω τραυματισμού ο Τζούρο Ράντοβιτς του Ολυμπιακού αλλά και ο σπουδαίος τερματοφύλακας, Ντέγιαν Λάζοβιτς της Μαρσέιγ, επίσης λόγω τραυματισμού.

Τραυματίας ο Ράντοβιτς του Ολυμπιακού, δεν πάει στο World League

Το Μαυροβούνιο πέρσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, νικώντας στον μικρό τελικό 10-9 την Κροατία με τον Ίβοβιτς να έχει πέντε γκολ.

Να σημειώσουμε πως στο πρόσφατο ματς του World League, το Μαυροβούνιο δεν είχε στο ρόστερ τους Ράντοβιτς, Λάζοβιτς (τραυματίες) ενώ η Εθνική δεν είχε στη διάθεσή της τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος ταξίδεψε στο Τόκιο.

Δεν πάει Τόκιο ο Ράντοβιτς του Ολυμπιακού λόγω τραυματισμού

Στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, οι Μαυροβούνιοι δεν έχουν εμφανιστεί σε καλή κατάσταση, έχοντας πετύχει μόνο δύο νίκες επί των δύο τελευταίων του Β' Ομίλου (15-10 την Αυστραλία και 19-12 το Καζακστάν) και έχοντας χάσει 8-6 από την Ισπανία, 13-8 από την Κροατία και 13-6 από τη Σερβία.

Ολυμπιακός: Η «κόλαση» του Ράντοβιτς

Βέβαια και το 2016 στο Ρίο οι Σέρβοι είχαν περάσει ως τέταρτοι από τον όμιλό τους, αλλά έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου…

Είναι ένας προημιτελικός. Ένα νοκ άουτ ματς που σε στέλνει στη ζώνη των μεταλλίων.