Φιλίποβιτς: Το αστέρι του Ολυμπιακού αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της Σερβίας

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο θα αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα της Σερβίας. Μαζί με τον άσο του Ολυμπιακού σταματούν και οι Στέφαν και Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, Άντρια Πρλαΐνοβιτς, Μίλαν Άλεξιτς, Ντούσκο και Γκόικο Πιγιέτλοβιτς!

Φιλίποβιτς: Το αστέρι του Ολυμπιακού αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της Σερβίας

Στη μακρινή Ιαπωνία μια...χρυσή επτάδα Σέρβων παικτών θα αποχαιρετήσουν την Εθνική τους ομάδα πόλο. Ανάμεσά τους και ο Φίλιπ Φιλίποβιτς, ο οποίος από τη νέα αγωνιστική περίοδο και για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει το σκουφάκι του νταμπλούχου Ολυμπιακού.

Ένας πολίστας που έχει κατακτήσει τα πάντα σε Εθνικό και συλλογικό επίπεδο, θέλει στο Τόκιο μαζί με τους άλλους έξι πολίστες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία να αποχαιρετήσουν τη Σερβία με ένα μετάλλιο. Όλοι θέλουν το χρυσό αλλά όπως γράφουν στη χώρα τους τις τελευταίες ώρες όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και ο κόσμος στα social media «δεν χρειάζεται κανένα μετάλλιο στο Τόκιο για να υποκλιθούμε σε εσάς. Είστε οι καλύτεροι στον κόσμο».

Εκτός του «ερυθρόλευκου» Φίλιπ Φιλίποβιτς, αντίο στην Εθνική ομάδα της Σερβίας θα πει και το «κομπιούτερ» Άντρια Πρλαΐνοβιτς. Ο Σέρβος άσος που πέρσι υπέγραψε στη Μαρσέιγ συμβόλαιο τριών ετών και μαζί με τον Φιλίποβιτς τα τελευταία χρόνια έχουν...σκοτώσει κάθε αντίπαλο από την περιφέρεια.

Αποσύρεται από την Εθνική Σερβίας και ο εξαιρετικός περιφερειακός Στέφαν Μίτροβιτς, τον οποίο έφερε ο Ολυμπιακός πριν από δύο χρόνια και πέρσι για λίγους μήνες έπαιξε και στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο Τόκιο θα αγωνιστούν για τελευταία φορά με το σκουφάκι της Εθνικής ομάδας της Σερβίας και ο σπουδαίος φουνταριστός Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς (πήρε μεταγραφή στη Νόβι Μπέογκραντ), ο δυναμικός Μίλαν Άλεξιτς (επέστρεψε στην Παρτιζάν από την Μπαρτσελονέτα) αλλά και οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, και Γκόικο Πιγιέτλοβιτς!

Και οι επτά ήταν στο Ρίο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, όταν η Σερβία σάρωσε τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Με το σκουφάκι της Σερβίας έχουν κατακτήσει μαζί και οι επτά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης το 2018 και την τελευταία δεκαετία είναι στο βάθρο σχεδόνσε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Μιλάμε για μια χρυσή φουρνιά παικτών που αποχωρούν, ευτυχώς, μόνο από την Εθνική ομάδα της Σερβίας και θα έχουμε την τύχη για λίγα χρόνια ακόμη να τους απολαμβάνουμε στις πισίνες.

Ειδικά τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας της Σερβίας και σημαιοφόρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Φίλιπ Φιλίποβιτς την επόμενη διετία θα τον βλέπουμε στη χώρα μας, με το σκουφάκι του νταμπλούχου Ολυμπιακού.