Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού οδήγησε τη Σερβία στα ημιτελικά, 10-6 την Ιταλία

Η Σερβία με τον άσο του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς να σκοράρει τρία γκολ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη-πρόκριση επί της Ιταλίας (10-6). Αντίπαλος στα ημιτελικά η Ισπανία.

Ο Φιλίποβιτς του Ολυμπιακού οδήγησε τη Σερβία στα ημιτελικά, 10-6 την Ιταλία

Έγινε γνωστός ο πρώτος ημιτελικός στο πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σερβία επικράτησε 10-6 της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ιταλίας που έμεινε εκτός τετράδας.

Μεγάλο ματς, ένα ακόμη, από τον αρχηγό της Σερβίας και άσο του Ολυμπιακού, Φίλιπ Φιλίποβιτς με τρία γκολ. Οι Ράσοβιτς, Πρλαΐνοβιτς, Μάντιτς σημείωσαν από δύο γκολ για τη Σερβία που στην πρώτη φάση δεν ήταν...φωτιά αλλά όταν έρχονται τα νοκ άουτ ματς είναι....θάνατος.

Αντίπαλος της Σερβίας στον ημιτελικό της Παρασκευής (6/8), η Ισπανία που κέρδισε 12-8 τις ΗΠΑ και προχωράει αήττητη στη διοργάνωση. Βέβαια τώρα θα έχει απέναντί της τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο Ρίο, Σερβία που την κέρδισε στην πρώτη φάση των αγώνων στο Τόκιο αλλά τώρα μιλάμε για έναν ημιτελικό και όχι ένα ματς των ομίλων.

Οι Ισπανοί τα βρήκαν σκούρα από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ που πάλεψε, ήταν μπροστά και έδειξε ικανή να κάνει τη...ζημιά αλλά στο τέλος οι Ισπανοί πάτησαν...γκάζι και έφτασαν στη νίκη πρόκριση με 12-8. Να σημειώσουμε πως οκτώ παίκτες των Ισπανών σκόραραν στον προημιτελικό.