Μπαρτζώκας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος, όλες οι μεγάλες ομάδες κάνουν κοιλιά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε τα αίτια της ήττας, αλλά και την αγωνιστική κατάσταση που βιώνει φέτος ο Ολυμπιακός, με τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. 

Μπαρτζώκας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος, όλες οι μεγάλες ομάδες κάνουν κοιλιά»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τα εξής: «Δεν έγινε κάτι απρόσμενο. Κάτι που δεν περιμέναμε. Λίγο, πολύ η ομάδα μας είναι φτωχή αμυντικά. Παρότι προσπαθήσαμε σκληρά να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και δεν έχω παράπονο για αυτό. Ξεκινήσαμε στο ματς δίνοντας έμφαση στο πλάνο μας. Έπρεπε να μην νιώσουν αυτοπεποίθηση στο σουτ γιατί είναι καλή ομάδα στο σκορ. Είχαν 9/14 σουτ παρότι ο στόχος μας ήταν να μην τα βάλουν. Σε αυτό το σκέλος αποτύχαμε. Αν δείτε τα στατιστικά του αγώνα στις περισσότερες κατηγορίες ήμασταν ανώτεροι ή υπήρχε ισορροπία. Με εξαίρεση το τρίποντο που είχαν 56%.

Το πανόραμα της Euroleague: O Oλυμπιακός στην 14η θέση, στην 3η η Μακάμπι! (βαθμολογία)

Ουσιαστικά το πρόβλημα μας είναι αμυντικό. Το ξέρουμε αυτό. Στην επίθεση είχαμε την επιθυμία να παίξουμε ομαδικά. Να πασάρουμε τη μπάλα. Αυτός ήταν ο δεύτερο στόχος μας, καθώς είμαστε τελευταίο στην κατηγορία των τελικών πασών. Στα τελευταία δύο ματς είχαμε καλό αριθμό ασίστ, δεν παραπονιέμαι για τον τρόπο που παίξαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε το ματς, ήταν πολύ σημαντικό αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ευρωλίγκα. Το συμπέρασμα μου είναι ότι τελικά κάναμε το δικό τους παιχνίδι.

Oλυμπιακός-Άλμπα 86-93: Κλώτσησε την ευκαιρία, απομακρύνθηκε η οκτάδα !

Δεν έχω την αίσθηση πως δεν είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αδυναμίες αμυντικές αλλά το πιο σημαντικό είναι πως για να χτίσεις μια καλή αμυντική ομάδα απαιτείται χρόνος. Δεν είναι τυχαίο πως πάρα πολλοί περιφερειακή σκόραραν πολλούς πόντους εις βάρος μας. Η άμυνα είναι συνολική. Δεν θα ήθελα να κριτικάρω το πώς φτιάχτηκε η ομάδα. Στόχος είναι η προπόνηση και το ματς. Δεν διάλεξα το υλικό αλλά θέλω να δουλέψω με αυτό το υλικό.

Πρίντεζης: «Δεν έχουμε δικαίωμα να κοιτάμε μακριά»

Δεν θα κάτσω να βρω άλλοθι με το ρόστερ της ομάδας. Θα κάνουμε προσπάθεια να ψάξουμε την αγορά σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις τώρα. Το συγκεκριμένο ματς μου έδωσε μια καλή εικόνα για το τι χρειαζόμαστε. Σίγουρα οι παίκτες αυτή τη στιγμή χρειάζονται ενθάρρυνση.

Ολυμπιακός-Άλμπα 86-93: Ρενέσες: «Είχαμε τρομερά ποσοστά»

Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά. Μια ομάδα που έχει αλλάξει τόσους παίκτες και προπονητές είναι λογικό να μην έχουν σταθερότητα. Αν υπάρχει μια συνταγή για να μείνεις κορυφή, πρέπει να έχεις τον κορμό και να πάρεις δύο-τρεις παίκτες,. Πρέπει να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Να αλλάξουμε νοοτροπία και είμαι αισιόδοξος πως ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του. Η ομάδα έχει δυνατότητες και αδυναμίες. Πρέπει να τις μειώσουμε για να κερδίσουμε σημαντικά παιχνίδι.

Παπανικολάου: «Αν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ»

Είναι φυσιολογικό να έχουμε αυτή την εικόνα, μετά από αλλαγή 10 παικτών και 3 προπονητών. Είμαι όμως πολύ αισιόδοξος, η ήττα ήταν διδακτική και ας μη ξεχνάμε ότι όλες οι μεγάλες ομάδες έκαναν κοιλία. Η Μπαρτσελόνα, η Εφές, ακόμη και η Ρεάλ προ Λάσο"

Κόνιαρης: «Δύσκολο να παίζεις με τόσες αλλαγές»