Στριμώχτηκε πλέον για τα καλά!

Η προσπάθεια φτάνει τον Νοέμβριο. Τον Ιανουάριο θέλει και το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν «στριμώχτηκε» από την ήττα στο Μιλάνο, αλλά του φαίνεται τώρα. 12 αγώνες έμειναν και θέλει τουλάχιστον 7 νίκες.

Στριμώχτηκε πλέον για τα καλά!

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν του φτάνει η… προσπάθεια. Θέλει και το αποτέλεσμα. Το έχει ανάγκη και στο Μιλάνο δεν το πήρε, παρά το γεγονός ότι έφτασε πολύ κοντά. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του ματς ήταν στο 81-79, έχοντας κάνει ακόμη μία μικρή ανατροπή μέσα στο παιχνίδι (από το 81-71) μετά φυσικά τη μεγαλύτερη που επανήλθε στο 3ο δεκάλεπτο από το -18 (44-26).

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 90-79: Έφτασε στην ανατροπή, αλλά δεν έφταναν Σλούκας και Βεζένκοφ (ΗL)

Μια διαφορά που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του (πάλι) για να νιώσει βολικά η αντίπαλός του, καθώς έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δίνοντας 15 πόντους ήδη- πριν καν τελειώσει το πρώτο μέρος- από αυτά στους Ιταλούς.

Η Μιλάνο είναι η 2η καλύτερη ομάδα που υποχρεώνει τους αντιπάλους της σε λάθη ενώ είναι επίσης η 2η καλύτερη με τα… λιγότερα λάθη. Έκανε το παιχνίδι της λοιπόν.

Μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο με 6/9 τρίποντα, τα οποία δεν ήταν στου… κουτρούλι τον γάμο, αλλά προήλθαν από καλή κυκλοφορία και ήταν καλές επιλογές (είχε 3/11 στο πρώτο μέρος και είχε ξεκινήσει με 1/6) και μόλις έφτιαξε την άμυνά του μπήκε στο κόλπο. Γιατί μέχρι τότε, έβαζε αλλά… έτρωγε και πίσω με ευκολία.

Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 90-79: Τζένκινς: «Έχουμε ακόμα τη φλόγα»

Το πιο απλό θα πούμε: Η Μιλάνο βάζει 82 πόντους ούσα η 2η καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα και στον Ολυμπιακό έβαλε… 90!

Πάμε παρακάτω… Γύρισε το ματς κόντρα σε μία ομάδα με ποιότητα αλλά πλέον και… χαρακτήρα. Η περσινή και η προπέρσινη Μιλάνο θα το είχαν χάσει το ματς. Η φετινή είναι άλλη ιστορία. Το κέρδισε, όπως έχει πάρει κι άλλα τέτοια φέτος. Γι αυτό πήρε τον Ντιλέινι, γι αυτό πήρε τον Χάινς και τον Ντατόμε. Γι αυτό έβαλε παίκτες στις τάξεις της με χαρακτήρα, με προσωπικότητα με εμπειρία. Έβαλε το τρίποντο ο Ντιλέινι στο 81-79, έχασε τη μπάλα ο Σλούκας σε μια πανομοιότυπη φάση με την τελευταία του Κάουνας, ευστόχησε ο Πάντερ και τέλος. Τρεις φάσεις και… φινίτο!

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός 90-79: Τα highlights της αναμέτρησης

Αν ήμασταν στον Νοέμβριο, όλα καλά θα ήταν. Ο Ολυμπιακός θα μάθαινε από την προσπάθειά του, από τον χαρακτήρα που επέδειξε και επέστρεψε στο ματς και θα κοιτούσε μπροστά με περίσσια αισιοδοξία. Είμαστε όμως στα τέλη Ιανουαρίου και η προσπάθεια δεν είναι αρκετή πλέον.

Η ήττα στο Μιλάνο είναι εντός προγράμματος. Είναι στα ματς που οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι λιγότερες. Απλά ο Ολυμπιακός τα έκανε… μούσκεμα στα προηγούμενα και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Πως το είπε ο Τζένκινς, ότι κάνουν στα παιχνίδια; «Μπαίνουμε άσχημα και μετά τρέχουμε να προλάβουμε;», αυτό ακριβώς κάνει από δω και πέρα για να προλάβει το «τρένο» της 8άδας.

Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός 90-79: Μπαρτζώκας: «Δεν έχω παράπονο»

Όντας στο 11-11 πλέον και με 12 παιχνίδια να απομένουν, αν υποθέσουμε πως θέλει 18 νίκες για την πρόκριση, πηγαίνει για 7 νίκες από δω και πέρα, έχοντας Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό μέσα, Εφές έξω, ΤΣΣΚΑ μέσα, Μπασκόνια έξω. Ερυθρό Αστέρα και Ζενίτ μέσα, Βερολίνο και Βαλένθια, Φενέρ ενδιάμεσα στο ΣΕΦ και Μαδρίτη. Τελευταία αγωνιστική την Χίμκι μέσα.

Δεν είναι εύκολο και τώρα καταλαβαίνει κανείς πως αυτές οι ήττες από Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις τον στρίμωξαν για τα καλά!