Αναστόπουλε, δώσε τη λύση εσύ!

Ο ορισμός του Παναγιώτη Αναστόπουλου από την ΚΕΔ στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα Πατρών δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου... μπάχαλο στο ελληνικό μπάσκετ. Ευτυχώς πάντως που η VTB ακύρωσε τον ορισμό του και δεν θα χρειαστεί να γίνει... χίλια κομμάτια!

Αναστόπουλε, δώσε τη λύση εσύ!

Μια... πιεστική κλήρωση, ένας διαιτητής «μαύρο πρόβατο» και δύο ομάδες που φωνάζουν για διαφορετικούς λόγους! Μέχρι εδώ το σενάριο δεν είναι καθόλου τραβηγμένο. Αντίθετα, είναι άκρως ελληνικό!

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά. Η σημερινή (3/5) κλήρωση για τους διαιτητές της τελευταίας αγωνιστικής της Basket league κατέληξε σε ένα ακόμη σόου από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Μάνος Παπαδόπουλος βρισκόταν στα γραφεία της ΚΕΔ πολύ νωρίτερα από την ώρα που θα διεξαγόταν η κλήρωση των διαιτητών, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έκανε αργότερα την εμφάνισή του προκειμένου να πιέσει καταστάσεις. Και τα κατάφερε.

Έπειτα από εννιά αγωνιστικές ο Παναγιώτης Αναστόπουλος κληρώθηκε ξανά σε αγώνα του Ολυμπιακού και οι Πειραιώτες πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υποβιβασμό, αφού όπως έχουν προαναγγείλει μετά τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, δεν πρόκειται να αγωνιστούν σε ματς που θα σφυρίζει ένας εκ των Αναστόπουλου, Παναγιώτου και Μάνος.

Φυσικά η διοίκηση του Ολυμπιακού η οποία δεν έχασε και τη Γη κάτω από τα πόδια της μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν έμεινε απλός θεατής στις εξελίξεις. Όρισε για το συγκεκριμένο παιχνίδι τιμή γενικής εισόδου το 1 ευρώ για τον τελευταίο αγώνα της ομάδας στην Α1, αφού από τη νέα σεζόν το πλάνο μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι να αγωνιστεί η πρώτη ομάδα στην Αδριατική Λίγκα και να κατέβει στην Α2 το εφηβικό τμήμα του συλλόγου.

Ωστόσο οι οπαδοί του Θρύλου ετοιμάζονται να μετατρέψουν τον αγώνα σε συλλαλητήριο. Ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση στα social media για το ματς της Τετάρτης 8/5. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είναι εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η ΕΟΚ συνεχώς κάνει τα χατίρια των «πρασίνων» και ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών» στο ΣΕΦ, μετατρέποντας έναν αγώνα μπάσκετ σε διαδήλωση κατά του κατεστημένου που διοικεί το ελληνικό μπάσκετ.

Με την ευχή λοιπόν η κατάσταση να μην ξεφύγει, ο διαιτητής από τον οποίο ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, είναι και ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση, αν και θα πρέπει πρώτα να βρει έναν τρόπο να σφυρίξει ταυτόχρονα δύο αγώνες! Το λέμε και παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό! Τελικά πάντως η λύση δόθηκε από την VTB η οποία ακύρωσε τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή.

Πως όμως θα μπορεί να δώσει λύση ο Αναστόπουλος; Μα φυσικά να δηλώσει κώλυμα, κάτι που έκανε και προ δύο μηνών και να αρνηθεί να σφυρίξει σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος λοιπόν μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ερωτήματα δύο: Θέλει να το κάνει; Θα τον αφήσουν;

Η απάντηση θα δοθεί προσεχώς...