H ΚΕΔ υποκύπτει στον εκβιασμό του Γιαννακόπουλου - Ζούμε σε κράτος μπουρδέλο

Ανομία, κριτήρια, διεθνείς διαιτητές. Λέξεις που χρησιμοποίησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της ΚΕΔ, προκειμένου να πιέσει να οριστεί κάποιος από τους ανεπιθύμητους διαιτητές σε αγώνα του Ολυμπιακού.

H ΚΕΔ υποκύπτει στον εκβιασμό του Γιαννακόπουλου - Ζούμε σε κράτος μπουρδέλο

Εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο στα παραπάνω. Το θέμα όμως είναι σε ποιον... πουλάνε τρέλα! Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ΚΕΔ και ΕΟΚ κάνουν τα χατίρια του Ολυμπιακού, είναι σαν να λέμε ότι η Τούμπα είναι η πιο φιλόξενη έδρα σε αγώνα του Ολυμπιακού. Κοινώς, χάσαμε την... μπάλα!

Οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου είναι διπλής ανάγνωσης. Παραθέτουμε λοιπόν τα λεγόμενά του και στη συνέχεια επιχειρούμε να αποκαλύψουμε και την αλήθεια πίσω από τις λέξεις:

«Παρακολουθούμε για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού αν οριστούν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές. Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν ορίζονται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αποδεικνύει αυτό που λένε πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην έχουμε Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση».

Και τώρα, η αλήθεια:

«Παρακολουθούμε για ένα περίπου συνεχόμενο χρόνο την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εγωισμό των ανθρώπων της ΕΟΚ αν οριστούν τέσσερις συγκεκριμένοι διαιτητές (Φούφης, Γκόντας, Κορομηλάς, Παπαπέτρου). Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια διεθνείς διαιτητές ακόμη δεν ορίζονται στα παιχνίδια της Basket League. Αποδεικνύει αυτό που λένε πως κράτος στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Βασιλακόπουλος, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην έχουμε Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις. Ο Ολυμπιακός δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση».

Διαλέξτε λοιπόν και πάρτε...