Στα γραφεία της ΚΕΔ ο Γιαννακόπουλος: «Γιατί δεν μπαίνουν οι 3 διαιτητές;»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε το "παρών" στα γραφεία της ΚΕΔ για την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής. Θέλει να επανέλθουν στα ματς του Ολυμπιακού οι "τιμωρημένοι".

Στα γραφεία της ΚΕΔ ο Γιαννακόπουλος: «Γιατί δεν μπαίνουν οι 3 διαιτητές;»

Στα γραφεία της ΚΕΔ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας μαζί του και τον στενό συνεργάτη του, Μάνο Παπαδόπουλο. Οι δύο άνδρες έδωσαν το "παρών" για την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας (26ης) αγωνιστικής της κανονικής περιόδου.

Ο λόγος; Σύμφωνα με πληροφορίες, οι "πράσινοι" θα επιμείνουν στη θέση τους να επανέλθουν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού όλοι οι διαιτητές και να μην υπάρχει εξαίρεση για τους "τιμωρημένους". Όπως είναι γνωστό, οι Πειραιώτες έχουν τονίσει πως δεν πρόκειται να κατέβουν να παίξουν ξανά σε παιχνίδι, αν οριστεί στις αναμετρήσεις τους ένας εκ των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου. Δηλαδή, οι τρεις διαιτητές του περίφημου ημιτελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Είναι γεγονός πως η ΚΕΔ, μη θέλοντας να ρίξει... λάδι στη φωτιά, δεν τους έχει βάλει ξανά σε ματς των "ερυθρολεύκων", αλλά οι "πράσινοι" θεωρούν το γεγονός αδικαιολόγητο.

Στο «ΦΩΣ» πριν λίγες μέρες σας είχαμε προϊδεάσει για το "μαγειρείο" που πάει να γίνει στη ΚΕΔ, καθώς ασκούνται πιέσεις για να τοποθετηθεί στο ματς Ολυμπιακός - Προμηθέας ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος. Ο Τάσος Μάνος δεν μπορεί να τοποθετηθεί, γιατί σφύριξε στο Προμηθέας-Πανιώνιος (104-67) της περασμένης αγωνιστικής, ενώ ο Χρήστος Παναγιώτου δεν είναι εφικτό να οριστεί γιατί είναι Πατρινός.

Γιαννακόπουλος: «Η ΚΕΔ υποκύπτει στον εκβιασμό του Ολυμπιακού»

Λίγο πριν την είσοδο του στα γραφεία της ΚΕΔ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολίασε τα εξής: «Παρακολουθούμε για 9 συνεχόμενες αγωνιστικές την ΚΕΔ να πράττει σε ανομία. Να υφίσταται και να υποκύπτει στον εκβιασμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού αν οριστούν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές. Δεν μας έχει εξηγήσει κανένας με ποια κριτήρια δύο διεθνείς διαιτητές και ένας ακόμη δεν ορίζονται στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Αποδεικνύει αυτό που λένε πως κράτος είναι ο Ολυμπιακός, αλλά ζούμε σε ένα κράτος μπουρδέλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αποδεχτεί κάτι τέτοιο, πάντα πηγαίνει με τους νόμους και θα’ θελα να δω για ποιο λόγο δεν ορίζονται οι διαιτητές. Αυτό είναι ο θάνατος του μπάσκετ. Θα βγει η κάθε ομάδα να πει ότι δεν θέλει τον έναν ή τον άλλο διαιτητή και θα καταλήξουμε να μην έχουμε Έλληνες διαιτητές, που παγκοσμίως είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υποκύψει σε αυτά τα παιχνίδια. Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή η ΚΕΔ να μην υποκύψει, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι περιμένουμε απαντήσεις. Ο Παναθηναϊκός δεν θα παραμείνει θεατής σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις μετά την κλήρωση»