Το... σύστημα απάντησε στον Ολυμπιακό με -6!

Ο Ολυμπιακός δείχνει -επιτέλους- αποφασισμένος να ρίξει ένα σύστημα που εδώ και πολλά χρόνια ορίζει τις τύχες του μπάσκετ και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.

Το... σύστημα απάντησε στον Ολυμπιακό με -6!

Ένα παιχνίδι που κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται ο κόσμος, έχει εξελιχθεί σε πόλεμο. Έναν πόλεμο που κάποιοι προσπάθησαν να έχουν και πλέον τον έχουν...

Όπως γράψαμε σε προηγούμενο blog στο fosonline.gr ο ημιτελικός του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό που ήταν προγραμματισμένος για τις 13/2, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε κατά κράτος στην αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη διοργάνωση της Euroleague.

Έκτοτε, στο «πράσινο στρατόπεδο» ζούσαν για τον ημιτελικό κόντρα στους «ερυθρόλευκους», αφού πάντα οι αναμετρήσεις αυτές προσφέρονταν ώστε να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» του ίδιου τους του κοινού που ενώ παρακολουθεί την ομάδα του να παραπαίει στην Ευρώπη, απέναντι στον Ολυμπιακό μεταμορφώνεται στους Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν και του Πίπεν...

Ένα παιχνίδι (μπάσκετ) μετατρέπεται σε πόλεμο κι αν έχετε κάποια αμφιβολία για αυτό, απλά θυμηθείτε ότι τρεις μόλις μέρες πριν από τον αγώνα, ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού είχε βγάλει το ηχητικό ντοκουμέντο του Πρίντεζη, προκειμένου να «ανακατέψει» τους Πειραιώτες. Όμως το κυρίως θέμα μας είναι η απάντηση της ΕΟΚ, στα όσα συμβαίνουν και όχι οι πρακτικές πολέμου των «πρασίνων».

Από την περασμένη Τετάρτη μέχρι και την ημέρα της απόφασης της τιμωρίας του Ολυμπιακού (16/2) όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πήραν θέση για το θέμα. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει να παίξει ξανά σε ντέρμπι με τον «αιώνιο» αν οι διαιτητές δεν είναι ξένοι, έκανε τις πρώτες του επαφές προκειμένου να διερευνήσει τους όρους συμμετοχής του στην Αδριατική Λίγκα και γενικά έδειξε ότι δεν υπάρχει πλέον καμία διάθεση να παραμείνει άπραγος στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ τα οποία μειώνουν την ίδια την ιστορία των Πειραιωτών.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν νόμοι και υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Ολυμπιακός θα τους βρει μπροστά του. Και ο Υπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλείαδης πήρε θέση ή καλύτερη ένιψε τας χείρας του, όταν ο ίδιος και ο προκάτοχος του , Σταύρος Κοντονής ήταν λαλίστατοι και υπερδραστήριοι, προκειμένου να έρθουν ξένοι διαιτητές στο ποδόσφαιρο και να γίνει η...κάθαρση με την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ.

Η μοναδική απάντηση που δεν είχε δοθεί μέχρι και σήμερα, ήταν αυτή της ΕΟΚ. Η οποία το έκανε με τρόπο εμφατικό, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα ότι «το σύστημα είναι εδώ», αφού ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με -6 , διότι έτσι το είδε η δικαστής, βάσει του καταστατικού του ΕΣΑΚΕ, ο οποίος διοργανώνει το ελληνικό πρωτάθλημα, και όχι της ΕΟΚ η οποία είναι αρμόδια για τα παιχνίδια κυπέλλου.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η προσπάθεια εξόντωσης του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με το χειρότερο σενάριο που προβλεπόταν, κάτι που όμως που δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μας προκάλεσε και έκπληξη.

Είναι τόσα τα περιστατικά που έχουν συμβεί στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού μπάσκετ που η τιμωρία του Ολυμπιακού είναι απλά ένα ακόμα...

Ο κ. Βασιλακόπουλος έχει δώσει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, αυτό είναι αναμφίβολο. Από εκεί και πέρα όμως αν το προϊόν το οποίο ελέγχει δεν συμβαδίζει με τα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες που θα πρέπει να γεννά ο αθλητισμός, θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον την ευθιξία να το αφήσει να εξελιχθεί και όχι να το κρατάει «αιχμάλωτο» στο παρελθόν. Πόσο μάλλον όταν αυτό το παρελθόν είναι γεμάτο «σκιές».

Τα διαφορετικά κριτήρια της «προσβολής του φίλαθλου πνεύματος»

Στην ανακοίνωση της ποινής του Ολυμπιακού διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος».

Να δεχτούμε λοιπόν ότι μια αναίτια αποχώρηση (αυτό υποστηρίζει η αθλητική δικαστής στην απόφασή της) αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος. Όμως εδώ εγείρεται ένα σημαντικό ερώτημα: Είναι ή δεν είναι δυσφήμιση του αθλήματος η εικόνα ενός ιδιοκτήτη ΚΑΕ να αφήνει εσώρουχο στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας; Προφανώς για να μην κληθεί καν σε απολογία, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Αντίθετα, ίσως και να διαφήμισε τόσο το άθλημα, όσο και την εταιρεία που λανσάρει το συγκεκριμένο εσώρουχο.

Ο πόλεμος που ξεκίνησε θα πάει #mexritelous

Για να επανέλθουμε στα του πολέμου, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί με κάθε μέσο να πολεμήσει τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Είναι τέτοια η διοικητική δομή της ΚΑΕ που άπαντες φαίνεται να χαίρονται με τις «μάχες» που δίνουν εκτός παρκέ.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε διάθεση να ακολουθήσει και προσπαθούσε εδώ και χρόνια να επαναφέρει το τρένο που λέγεται ελληνικό μπάσκετ στις ράγες.

Μετά τα όσα προκλητικά έγιναν για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φαίνεται να αλλάζουν ρότα. Πλέον δεν αστειεύονται και στο λιμάνι παρατηρείται μια συσπείρωση με τον κόσμο της ομάδας να έχει ενθουσιαστεί με τις τελευταίες κινήσεις των διοικούντων και όπως φαίνεται άπαντες είναι πρόθυμοι να το... ζήσουν μέχρι τέλους!

ΥΓ. Ο Βασιλακόπουλος κατάφερε να απομακρύνει από το ελληνικό μπάσκετ, δύο από τα «ιερά του τοτέμ». Τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απομακρυνθεί κι αυτός, για το καλό του αθλήματος που όπως ισχυρίζεται «αγαπάει», όμως φροντίζει να το «σκοτώνει» με τον εγωισμό του...