Φωνή Ολυμπιακού λαού...

Ο Ολυμπιακός συντάχθηκε με τον κόσμο του και πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή για την ίδια του την ιστορία... 

Φωνή Ολυμπιακού λαού...

Ο ημιτελικός κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ήταν ένας αγώνας που συζητιόταν πολύ πριν ξεκινήσει, ενώ το γεγονός ότι δεν τελείωσε ποτέ ήταν απλά η συνέχεια μιας ιστορίας που έπρεπε να είχε «γραφτεί» πριν από χρόνια.

Ας μην παίζουμε με τις λέξεις και ας μην παραμυθιαζόμαστε: Ο λόγος που ο Ολυμπιακός δεν βγήκε ποτέ στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ΜΟΝΟ οι διαιτητικές αποφάσεις. Ήταν η αντίδραση της ΚΑΕ στα όσα προκλητικά παρακολουθούμε στο πολύπαθο ελληνικό μπασκετάκι, το οποίο από καμάρι όλων των Ελλήνων έχει καταντήσει ένας περίγελος και μισός.

Παράγοντες που δε σέβονται ούτε καν την ιστορία της ίδιας της ομάδας τους, θεσμοί που έχουν φτάσει το άθλημα στα όρια της εξαθλίωσης κι ακόμα παρακάτω.

Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει περάσει καλά - καλά ούτε ένας χρόνος από την ημέρα που είχαν συλληφθεί στο ΟΑΚΑ μέλη της ΚΕΔ και ο κ. Βασιλακόπουλος την είχε γλιτώσει στο τσακ χάρη στην παρέμβαση εισαγγελέα.

Όμως, το θέμα μας πλέον δεν είναι αυτό. Δεν θα ασχοληθούμε ούτε καν με το γεγονός ότι δύο διεθνείς Έλληνες διαιτητές, οι κ. κ. Γκόντας και Φούφης, δεν έχουν σφυρίξει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και ήταν ο κύριος λόγος της σύλληψης των μελών της ΚΕΔ.

Το θέμα μας είναι η απόφαση του Ολυμπιακού να τραβήξει το σχοινί στα άκρα και να απαιτήσει πλέον το πρωτάθλημα και το κύπελλο να διεξάγονται επί ίσοις όροις. Από την ώρα που οι παίκτες του Μπλατ δεν βγήκαν στο παρκέ, έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα μύρια όσα. Έχουμε διαβάσει ότι ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί μέχρι και την Ευρωλίγκα! Ναι, το πρωτάθλημα που ονειρεύεται να γίνει σαν το NBA και οι ομάδες του να μην έχουν εγχώριες υποχρεώσεις, θα τραβήξει το αφτί του Ολυμπιακού επειδή κάνει την αρχή...

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια ιστορική απόφαση. Έπειτα από ένα απίστευτο «χειρουργείο», είπαν «φτάνει πια», συντάχθηκαν απόλυτα με την επιθυμία του κόσμου τους, που εδώ και χρόνια παροτρύνει τη διοίκηση να μην κατεβαίνει η ομάδα στα «σφαγεία» που της ετοιμάζουν κατά καιρούς και πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε τι κατάληξη θα έχει το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Η αρχή είχε γίνει στο ΣΕΦ

Πως όμως φτάσαμε στο σημείο μηδέν; Η αρχή είχε γίνει στον αγώνα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στις 4 Ιανουαρίου. Οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» του ελληνικού αθλητισμού συγκρούστηκαν στο ΣΕΦ σε αγώνα της Ευρωλίγκας, με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν άνετα τους «πράσινους» με 79-65. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε φύγει νωρίτερα από το γήπεδο, ενώ στη συνέχεια είχε ακολουθήσει ένας... καταιγισμός μηνυμάτων στο Instagram του.

Το γεγονός που τον είχε εξοργίσει περισσότερο κι από την ήττα, ήταν ότι ένας οπαδός του Ολυμπιακού τον είχε φτύσει. Απρεπέστατη η συμπεριφορά του «ερυθρόλευκου» φίλου, όμως και η αντίδραση του διοικητικού ηγέτη του ΠΑΟ είχε ξεπεράσει τα όρια. Αφού τον είχε επικηρύξει με 10.000 ευρώ άφηνε μέσω μηνυμάτων αιχμές για την αναμέτρηση της 13/2.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ είχαν την υποψία ότι την παραμονή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου θα γινόμασταν μάρτυρες μιας ακόμα διαιτητικής «σφαγής». Και τελικά, κανείς δεν έπεσε έξω...

Αυτό που παρακολουθήσαμε λοιπόν την ημέρα του ημιτελικού ήταν μια επίδειξη δύναμης ενός συστήματος που όλοι ξέρουν ότι υπάρχει, όμως κανείς δεν μπορεί να πολεμήσει, αφού λείπουν τα στοιχεία που θα το «δέσει χειροπόδαρα». Ήταν ο διορισμός ενός κυπελλούχου, αφού η ΚΕΔ είχε φροντίσει να τοποθετήσει τα... κατάλληλα εργαλεία στη σωστή θέση!

Όμως, όπως προανααφέραμε, δεν θα πρέπει να γελιόμαστε. Ο Ολυμπιακός δεν έφυγε από το ΟΑΚΑ για τα φάουλ που του σφύριξαν και δεν του σφυρίχτηκαν. Η αποχώρηση της ομάδας είναι μια πράξη αντίστασης κόντρα στο σάπιο κατεστημένο. Κόντρα σε μια ομοσπονδία που επιδεικτικά τον αγνοεί, που τον κοροϊδεύει αν θέλετε στην τελική, βάζοντας συνεχώς τους ανεπιθύμητους διαιτητές να σφυρίζουν τους κομβικούς του αγώνες.

Ήταν μια ιερή υποχρέωση προς την ίδια την ομάδα, τον κόπο των παικτών που εδώ και τόσα χρόνια βλέπουν ότι δεν τους επιτρέπεται να παίζουν μπάσκετ με τα ίδια κριτήρια. Ήταν μια λαϊκή απαίτηση που έγινε πράξη.

Πλέον, διοίκηση και οπαδοί του Ολυμπιακού βαδίζουν χέρι - χέρι προκειμένου να «χτίσουν» ένα καλύτερο μέλλον για το μπασκετικό τμήμα της ομάδας. Αυτό αποδεικνύεται και μετά τη συνάντηση των Αγγελόπουλων με τον Κουντούρη.

Όλα αυτά, για να δώσουν ένα καλό μάθημα σε όλους όσους νομίζουν ότι θα τους κορόιδευαν για πάντα χωρίς να έχουν την παραμικρή επίπτωση. Για να δώσουν στην τελική μια ακόμα ευκαιρία στο πολύπαθο του μπασκετάκι, που κάποτε μας έκανε όλους περήφανους και πλέον μας αηδιάζει...

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι όταν ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του ήταν ενωμένος και αποφασισμένος, τότε ήταν που πετύχαινε και τα μεγαλύτερα κατορθώματα...