Εξόντωσαν τον Ολυμπιακό: Ποινή -6 βαθμών!

Βαριά τιμωρία για τον Ολυμπιακό, αφού η αθλητική δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλλε ποινή -6 βαθμών και 7.000 ευρώ πρόστιμο, για την αποχώρηση του στο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εξόντωσαν τον Ολυμπιακό: Ποινή -6 βαθμών!

Ο Ολυμπιακός στην απολογία του, ύστερα από την απόφαση του να αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, είχε ζητήσει να τιμωρηθεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ. Γιατί έτσι θα τιμωρούνταν με -1.

Η αθλητική δικαστής, όμως, αποφάσισε με βάση εκείνο του ΕΣΑΚΕ (καθώς η εκδίκαση έγινε βάσει του συγκεκριμένου πειθαρχικού δικαίου), με αποτέλεσμα να δώσει στους Πειραιώτες μία ποινή που χαρακτηρίζεται εξοντωτική!

Συγκεκριμένα, ο πέλεκυς έπεσε... βαρύς, καθώς ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με ποινή -6 (!) βαθμών από την βαθμολογία του πρωταθλήματος της Basket League. Πλέον, από τους 31 βαθμούς (με ρεκόρ 15-1) που είχαν οι Πειραιώτες, πέφτουν στους 25, δηλαδή στην έκτη θέση.

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των "ερυθρολεύκων"; Θα κυνηγήσουν την ανατροπή της απόφασης με προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».