Ποιος «σεβασμός στο μπάσκετ», κύριε Πιτίνο;

Οι δηλώσεις του Ρικ Πιτίνο περί σεβασμού αναιρέθηκαν για τα καλά από τις ντροπιαστικές ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ποιος «σεβασμός στο μπάσκετ», κύριε Πιτίνο;

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (13/2) στο ΟΑΚΑ: Σε μία βραδιά που ο Ολυμπιακός πήρε μια ιστορική απόφαση και αποχώρησε από το παρκέ διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία αλλά και το status quo του ελληνικού μπάσκετ, η συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου κατάφερε να επισκιάσει όλα τα παραπάνω!

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια που ταιριάζει περισσότερο σε ανεγκέφαλο οπαδό, παρά σε παράγοντα μεγάλης ομάδας.

Το κόκκινο στρινγκ που άφησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον πάγκο του Ολυμπιακού, πέρα από επονείδιστο πρώτα από όλα για τον ίδιο και την ομάδα του, δεν είναι παρά το τελευταία χτύπημα που δέχεται το δύσμοιρο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο από χθες το βράδυ έγινε διεθνώς ρεζίλι.

Αν αναλογιστούμε όλα αυτά, τις δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο περί σεβασμού του αθλήματος και του αντιπάλου εμείς τις ακούμε βερεσέ:

«Είμαι απογοητευμένος. Αγαπάω το μπάσκετ, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε. Πήγαμε στον Ολυμπιακό και μας κέρδισαν καθαρά, ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται στο παρκέ. Δεν μου αρέσει το μήνυμα που στάλθηκε σήμερα. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι. Έχω σεβασμό για τους παίκτες και τους προπονητές του Ολυμπιακού, αλλά έχω απογοητευτεί», τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός, αγνοώντας (;) προφανώς ότι οι ενέργειες του εργοδότη του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενά του.

Κύριε Πιτίνο, όταν ο πρόεδρος της ομάδας σου ρίχνει τον πήχη τόσο χαμηλά με τις κινήσεις του, όταν απαξιώνει τον αντίπαλό του κατά αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, ειλικρινά τώρα, για ποιο σεβασμό στο μπάσκετ μιλάμε;