Η Basket League στα… κάγκελα!

Οι ομάδες της Basket League δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα από την φορολόγηση των εσόδων του στοιχήματος και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Η Basket League στα… κάγκελα!

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η πρώτη κατηγορία μπάσκετ της χώρας, καθώς το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει πάρει τα χρήματα που περίμενε από το στοίχημα, πιθανότατα θα οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.

Οι ομάδες περίμεναν ότι την περασμένη Παρασκευή (29/7) θα έμπαιναν στα ταμεία τους τα ποσά από τη φορολόγηση των εσόδων του στοιχήματος, αυτό δεν συνέβη και πλέον η Basket League της νέας σεζόν βρίσκεται στον... αέρα.

Οι ομάδες της λίγκας αισθάνονται «ριγμένες», καθώς σημαντικά ποσά έχουν δοθεί σχεδόν σε όλα τα αθλήματα και τεράστια ποσά μπήκαν στα ταμεία των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Οι ΚΑΕ είχαν υπολογίσει αυτά τα χρήματα για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις της περσινής χρονιάς, ενημερώθηκαν πως δεν θα τα πάρουν και έτσι διακανονισμοί και συμφωνίες με τους αθλητές που φόρεσαν τις φανέλες τους, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς... αμφισβήτησης.

Αρκετές ΚΑΕ προσανατολίζονται σε έντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο να απέχουν από το νέο πρωτάθλημα μέχρι να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε «λουκέτο».

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, αλλά και να αποφασιστούν κινητοποιήσεις από την πλευρά των ΚΑΕ για να πιέσουν.

Δεν αποκλείεται δε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, όπως και η έναρξη της σεζόν εάν δεν βρεθεί λύση.