Ολυμπιακός: Oι εναλλακτικές λύσεις για σέντερ αν πει «αντίο» ο Μιλουτίνοφ

Αμφίβολη θεωρείται η παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει, στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις για την θέση του σέντερ.

Ολυμπιακός: Oι εναλλακτικές λύσεις για σέντερ αν πει «αντίο» ο Μιλουτίνοφ

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες να υπάρξει επανέναρξη στην Ευρωλίγκα. Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, οδεύουμε για οριστικό "τέλος" και επιστροφή ξανά στη διοργάνωση από τον Οκτώβρη! Η έξαρση του κορονοϊού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι νεκροί σε Ιταλία και Ισπανία είναι πολλές χιλιάδες. Παράλληλα, οι ομάδες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική απραξία εδώ και δύο εβδομάδες (δεν κάνουν ούτε προπονήσεις) και για να επανέλθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, θα χρειαστεί να κάνουν μίνι-προετοιμασία.

Ολυμπιακός: Τα τρία «θέλω» του Μπαρτζώκα για τη νέα σεζόν

Ας μη γελιόμαστε, είναι θέμα ημερών να ανακοινώσει ο Τζόρντι Μπερτομέου την οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης. Για αυτό τον λόγο, λοιπόν, αρκετοί σύλλογοι κοιτάζουν σιγά-σιγά την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Άλλωστε, το είπε πρόσφατα σε συνέντευξη του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πως στην καραντίνα που βιώνει στο σπίτι του, παρακολουθεί ήδη αθλητές που ενδέχεται να απασχολήσουν την ομάδα του Πειραιά.

Ολυμπιακός: Ορθάνοιχτη η πόρτα για Σλούκα

Σας αναφέρουμε τον μεγάλο στόχο που ακούει στο όνομα του Κώστα Σλούκα, αλλά τι συμβαίνει με τους ψηλούς; Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ο παίκτης είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό, αλλά η ΤΣΣΚΑ του έχει τάξει... χρυσάφι για να μετακομίσει στη Μόσχα και οι πιθανότητες παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι είναι μειωμένες. Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις στο ενδεχόμενο που αποχωρήσει. Αξιόλογοι σέντερ που βγαίνουν φέτος ελεύθεροι στην αγορά.

Ολυμπιακός: Tα δεδομένα με Μιλουτίνοφ

Οι αθλητικοί σέντερ: Λεσόρτ και Γιεκίρι

Δεν είμαι και... μυστικό πως στον Γιώργο Μπαρτζώκα αρέσουν οι αθλητικοί σέντερ, με έφεση στην άμυνα και ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Το καλοκαίρι του 2014, άλλωστε, είχε χτίσει το ρόστερ των "ερυθρολεύκων" στο "5", έχοντας τους «δυναμίτες» Μπράιντ Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ, συν τον... αέρινο Μπρεντ Πέτγουεί στο "4". Άλλωστε, το ξεκαθάρισε και σε πρόσφατες δηλώσεις του, πως από την στιγμή που το σύγχρονο μπάσκετ έχει πάει στην αθλητικότητα, ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να παρουσιαστεί ισχυρός σε αυτόν τον τομέα στη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός: Με το ίδιο μπάτζετ, αλλά με σωστές κινήσεις

Η περίπτωση του Ματίας Λεσόρτ (25 ετών, 2.06 ύψος) απασχόλησε την τελευταία διετία τους Πειραιώτες, αλλά η υπόθεσή του δεν προχώρησε. Το 2018 βρέθηκε κοντά στο μεγάλο λιμάνι, υπήρξε διαφορά στο οικονομικό και οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τον Ζακ ΛεΝτέι. Στη συνέχεια, όμως, έκανε ιδιαίτερες επιλογές. Πήγε στη Μάλαγα (μένοντας εκτός Ευρωλίγκας), ενώ στη τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται στη Μπάγερν Μονάχου, παρουσιάζοντας αγωνιστική κάμψη. Έχει μόλις 3.8 πόντους (52.8% στα δίποντα) και 2.2 ριμπάουντ σε 11 λεπτά, σε αντίθεση με το εξαιρετικό του πέρασμα στον Ερυθρό Αστέρα (8.5 πόντοι, 55.2% δίποντα, 5.7 ριμπάουντ). Διαθέτει όμως σκληράδα, ταχύτητα, έφεση στην άμυνα και χαρακτηριστικά που υπό την σωστή καθοδήγηση, μπορούν να τον εξελίξουν σε πρωτοκλασάτο "5άρι". Ο Ολυμπιακός διαθέτει το περιβάλλον για να τον «αναγεννήσει»

Ενδεχομένως το φετινό καλοκαίρι να γίνει... σφαγή για την απόκτηση του. Ο λόγος για τον Νιγηριανό σέντερ της Βιλερμπάν, Τόνι Γιεκίρι (26 ετών, 2.12 ύψος). Ο ψηλός που έκανε την "ζημιά" στη πρεμιέρα επί γαλλικού εδάφους, μετρώντας 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Πραγματοποιεί εξαιρετικό ντεμπούτο στη φετινή Ευρωλίγκα, έχοντας μέσο όρο 8.7 πόντους (52.3% δίποντα), 7.5 ριμπάουντ, 1.1 μπλοκ και 1.3 ασίστ, σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής. Στο Βελιγράδι, μάλιστα πραγματοποίησε εκκωφαντική εμφάνιση με 18 πόντους και 19 (!) ριμπάουντ. Ένας ψηλός που θα πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση, διαθέτοντας ένστικτο στο κομμάτι των ριμπάουντ, μεγάλη ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, αλλά και το κορμί για να σκεπάσει τα αντίπαλα καλάθια.

Σε... τιμή ευκαιρίας ο Νόκο και ο "ακριβός" Μπούκερ

Υπάρχει και ένα «διαμαντάκι» στην Άλμπα Βερολίνου στη θέση "5", με χαμηλό κασέ. Ο λόγος για τον Καμερουνέζο σέντερ, Λάντρι Νόκο (26 ετών, 2.08 ύψος) που έπαιξε φέτος για πρώτη φορά Ευρωλίγκα. Ένας ψηλός που διαθέτει πικ-εν-ρολ παιχνίδι, με τρομερή ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη. Δείχνει έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Στην τρέχουσα σεζόν έχει μέσο όρο 8.7 πόντους (60.5% δίποντα) και 5.8 ριμπάουντ.

Ολυμπιακός: O Mπαρτζώκας αποφασίζει για το ρόστερ

Είναι εξαιρετική περίπτωση, βέβαια, και το όνομα του Ντέβιν Μπούκερ, αλλά είναι αρκετά ακριβός. Πρόκειται για τον Αμερικανό σέντερ της Χίμκι, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν. Έχει 11.6 πόντους (62.4% δίποντα), 4.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, σε 22 λεπτά συμμετοχής. Δύσκολα, όμως, να μην τον κρατήσει στο ρόστερ της η ρωσική ομάδα, η οποία θα παίξει στην Ευρωλίγκα και την ερχόμενη σεζόν.

Η ξεχωριστή περίπτωση του Αγιόν

Ο Γκουστάβο Αγιόν είναι στα 35 (2.08 ύψος), αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους ψηλούς που έχουμε δει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ο Μεξικανός σέντερ αποχώρησε από την Ρεάλ και πήρε απόφαση να παίξει στη Ζενίτ. Οι Ρώσοι του έδωσαν πολλά λεφτά, αλλά και την δυνατότητα να συνεχίσει να παίζει στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη όμως πραγματοποίησε απογοητευτική σεζόν, αν και ο Λατινοαμερικανός, παρά τους τραυματισμούς που έβγαλε, δεν τα πήγε άσχημα. Το αντίθετο μάλιστα! Μέτρησε 12.5 πόντους (59.8% δίποντα), 5.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1.3 κλεψίματα, σε 21 λεπτά συμμετοχής. Η περίπτωση του απασχόλησε και πέρσι τον Ολυμπιακό, αλλά δεν προχώρησε. Λέτε να ασχοληθεί και φέτος;