Ολυμπιακός: O Mπαρτζώκας αποφασίζει για το ρόστερ

Οι παίκτες που έχουν δεδομένη την παραμονή τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν, αλλά και εκείνοι που αναμένεται να αποχωρήσουν.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ήδη σχηματίσει γνώμη.

Ολυμπιακός: O Mπαρτζώκας αποφασίζει για το ρόστερ

Ένας από τους λόγους που ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήρθε φέτος στον Ολυμπιακό, από τον χειμώνα και όχι από τον καλοκαίρι, ήταν για να δει το έμψυχο υλικό της ομάδας. Να δουλέψει μαζί του, να συνεργαστεί με τους παίκτες, να τους αξιολογήσει καλύτερα ώστε στο τέλος της σεζόν να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός, είναι δεδομένο πως θα παραμείνουν στην ομάδα και για την ερχόμενη σεζόν δύο από τα πρόσφατα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρολεύκων» που ο ίδιος επέλεξε. Ο λόγος για τους Οκτάβιους Έλις και Σακίλ Μακ Κίσικ, οι οποίοι τα έχουν πάει περίφημα, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Να πάμε όμως και στους υπόλοιπους. Είναι απίθανο να παραμείνει στην ομάδα ο Μπράντον Πολ. Όχι μόνο γιατί με τα χρήματα που λαμβάνει (800.000 δολάρια) η ομάδα μπορεί να βρει κάτι καλύτερο, αλλά και γιατί στο «3» υπάρχουν οι Κώστας Παπανικολάου, Σακίλ Μακ Κίσικ, συν τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ο Τέιλορ Ρότσεστι έχει ποιότητα αλλά ξεκάθαρες αδυναμίες στο αθλητικό κομμάτι, κάτι στο οποίο δίνει έμφαση ο Μπαρτζώκας, συνεπώς θα αποχωρήσει. Ελάχιστες οι πιθανότητες παραμονής του Ουέιντ Μπάλντγουιν, ενώ την πόρτα της εξόδου αναμένεται να δει και ο Ντουάιτ Μπάικς που δεν πρόλαβε να δείξει και πολλά πράγματα. Γενικότερα το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ενισχύσει το ρόστερ του με υψηλή ποιότητα στους γκαρντ, οπότε θα πρέπει να... αδειάσει και χώρος.

Όλα είναι ανοιχτά στο ενδεχόμενο παραμονής του Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο Σάσα Βεζένκοφ θα παραμείνει στο ρόστερ, ενώ θα γίνουν προτάσεις ανανέωσης στους Γιώργο Πρίντεζη και Βασίλη Σπανούλη. Ο Κώστας Παπανικολάου έχει συμβόλαιο, όπως και ο Αντώνης Κόνιαρης, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ μένει ελεύθερος και σας αναλύσαμε την περίπτωσή του.

Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ήδη ενημερωθεί λεπτομερώς για την ποιότητα και την εξέλιξη του Αμερικανού φόργουορντ-σέντερ Ίθαν Χαπ, ο οποίος την τρέχουσα σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην ιταλική Κρεμόνα.