Σημαντικό το #MexriTelous, σημαντικότερο το #MaziKaiStaDyskola

Ναι, οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος οφείλουν να το πάνε #MexriTelous, όμως και οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί πρέπει να δείξουν έμπρακτα το αυτονόητο, ιδίως μετά την αποκαρδιωτική εικόνα της εξέδρας στο ματς με τον Άρη. Ότι, δηλαδή, παραμένουν κοντά στην ομάδα και στα δύσκολα.

Σημαντικό το #MexriTelous, σημαντικότερο το #MaziKaiStaDyskola

Μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ για τη Euroleague, το fosonline.gr έγραφε για την ανάγκη έμπρακτης στήριξης του «ερυθρόλευκου» κόσμου στις δύσκολες μάχες που δίνει η ομάδα σε όλα τα «μέτωπα». Το επισήμανε ξανά, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για τον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Κάποιες ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα στο φαληρικό στάδιο, αυτό που μας έμεινε -πέρα από τη νίκη επί των «κιτρίνων»- ήταν δυστυχώς η αποκαρδιωτική εικόνα στις εξέδρες του ΣΕΦ, στις οποίες βρέθηκαν-δεν βρέθηκαν 1.000 άτομα.

Είναι δεδομένο ότι η μπασκετική ομάδα του Ολυμπιακού περνάει μία από τις πλέον δύσκολες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της, πιθανότατα τη δυσκολότερη στη θητεία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στα διοικητικά ηνία.

Η διαρροή του περιβόητου ηχητικού, η επίδειξη δύναμης του συστήματος στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μέσω της σφαγιαστικής διαιτησίας και η εύλογη αναταραχή στα αποδυτήρια, συνέθεσαν ένα «εκρηκτικό» μείγμα το οποίο εύλογα μεταφράστηκε σε συνεχόμενες ήττες και κακές εμφανίσεις από το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ενός Μπλατ ο οποίος βρέθηκε στη μέση μιας άκρως ασυνήθιστης κατάστασης και προσπαθεί να τη διαχειριστεί, δεχόμενος παράλληλα κι αυτός κάποια «βέλη» τόσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, όσο και για τις δικές του επιλογές παικτών που μέχρι στιγμής δεν τον δικαιώνουν. Λογικός, συνεπώς, και ο δικός του εκνευρισμός, ο οποίος έχει εκφραστεί προς τους εκπροσώπους του Τύπου μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και εκφράστηκε εκ νέου μετά το ματς κόντρα στον Άρη.

Είναι γεγονός ότι η εικόνα της κάθε ομάδας -τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο- αποτελεί τη σπίθα που θα «ζεστάνει» τους φιλάθλους της και θα τους δώσει το έναυσμα να στηρίξουν ακόμα πιο δυναμικά. Η εν λόγω εικόνα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξίσωση «ομάδα-φίλαθλοι», αφού αν «μουτζουρωθεί», τότε η ψυχολογία των οπαδών πέφτει αναλόγως.

Αυτό έχει συμβεί ξεκάθαρα στους φίλους του Ολυμπιακού και φάνηκε με την εκκωφαντική απουσία τους από τις εξέδρες του ΣΕΦ το απόγευμα της Δευτέρας. Και είναι απόλυτα κατανοητό.

Αυτό που ο «ερυθρόλευκος» κόσμος έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν είναι ότι έχει αυτή την ομάδα στην καρδιά του και τη στηρίζει με πάθος, ακόμα και στα δύσκολα. Για έναν οπαδό του Ολυμπιακού, αυτό θεωρείται αυτονόητο.

Αυτή η στήριξη εκφράστηκε με συγκινητικό τρόπο όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να πάρουν την ομάδα και να φύγουν από το ΟΑΚΑ μετά το -ντροπιαστικό για το ελληνικό μπάσκετ- πρώτο ημίχρονο του ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τα hashtag «#till_the_end» και «#MexriTelous» συσπείρωσαν σε εντυπωσιακό βαθμό τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι συμφώνησαν σε συντριπτικό ποσοστό με την απόφαση των Αγγελόπουλων.

Αυτή τη στήριξη καλείται να δείξει έμπρακτα πλέον ο κόσμος του Ολυμπιακού. Με τη δυναμική παρουσία του στο γήπεδο, με τη φωνή και το τραγούδι. Όπως έκανε μερίδα των «ερυθρόλευκων» φίλων μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, σε μια πραγματικά όμορφη στιγμή.

Η εικόνα στις κερκίδες κατά τον αγώνα με τον Άρη ήταν μεν μια φυσιολογική εξέλιξη της τραγικής αγωνιστικής εικόνας των τελευταίων εβδομάδων, δεδομένου ότι η ψυχολογία των φίλων του Ολυμπιακού βρίσκεται εύλογα στο ναδίρ. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να αποτελέσει απλά μια μικρή παρένθεση στη σχέση των οπαδών με την ομάδα.

Διότι η ομάδα τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ναι, οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος οφείλουν να το πάνε #MexriTelous. Όμως και οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι πρέπει να δείξουν αυτό για το οποίο είναι γνωστοί εδώ και δεκαετίες. Ότι είναι #MaziKaiStaDyskola με την ομάδα του Πειραιά.