Ολυμπιακός-Άρης 76-67: Αγχώθηκαν αλλά επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον μαχητικό Άρη, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 76-67.

Ολυμπιακός-Άρης 76-67: Αγχώθηκαν αλλά επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι»

Τα... χρειάστηκε στο τέλος ο Ολυμπιακός ο οποίος είδε τον Άρη να μετατρέπει το δευτεριάτικο (4/3) παιχνίδι του ΣΕΦ σε θρίλερ, αλλά μέσα στην "αναμπουμπούλα" των τελευταίων λεπτών κατόρθωσε να πάρει έστω και έτσι τη νίκη με 76-67.

Ο Ολυμπιακός άργησε σχετικά να πάρει... μπρος στην αρχή, ωστόσο μετά πρώτα λεπτά όπου αμφιταλαντευόταν μεταξύ ισοπαλίας και βραχείας κεφαλής στο προβάδισμα, αποφάσισε να ανεβάσει ρυθμό και με Παπανικολάου-Βεζένκοφ να δείχνουν το δρόμο πήρε διψήφια διαφορά (+10 στο 8ο λεπτό), την οποία όμως απώλεσε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-16).

Στη δεύτερη περίοδο οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν δυναμικά ξεφεύγοντας με 30-19 στο 13΄, ωστόσο το εξαιρετικό διάβασμα του Καστρίτη σε συνδυασμό με ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις των γηπεδούχων, είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ως και το τρίποντο (33-30). Η είσοδος, όμως, του Ουέμπερ έδωσε άλλον "αέρα" στον Ολυμπιακό, ο οποίος έτρεξε το γήπεδο, βρήκε όμορφες και συνάμα θεαματικές φάσεις και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο +12 (48-36).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ήταν ένα... πιστό αντίγραφο του πρώτου δεκαλέπτου. Μία ομάδα με βάσεις και κινητικότητα όμως της έλειπε η ενέργεια. Παρόλα αυτά σταδιακά η διαφορά αυξήθηκε στο τέλος της περιόδου, κυρίως λόγω της συνέπειας που υπήρξε στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακος να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +16 (65-49).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν έμελλε να είναι διαδικαστικό για τους Πειραιώτες, καθώς με είδαν τον Άρη να διαπράττει μία ανέλπιστη ανατροπή της οποίας προτεστάντης υπήρξε ο… Βασίλης Τολιόπουλος με 6 πόντους. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι ή τουλάχιστον έτσι θέλησε να το αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκανε συνεχόμενα παιδαριώδη λάθη, ενώ στην άμυνα έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο.

Παρόλα αυτά, η παρουσία του Μιλουτίνοφ μέσα στις δύο ρεκέτες σε συνδυασμό με ορισμένες λανθασμένες αποφάσεις των φιλοξενούμενων, έδωσαν στον Ολυμπιακό δύο καλάθια-μαχαιριές (τρίποντο Τουπάν και μπάσιμο του Γκος) για να πάρει έτσι έστω και δύσκολα το ματς.

Τα Δεκάλεπτα: 21-16, 48-36, 65-49, 76-67.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Βεζένκοβ 9 (1), Μιλουτίνοβ 6 (9 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (1), Γουίλιαμς-Γκος 9 (1 τρίποντο, 4 λάθη), Γουέμπερ 8 (8 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 5 λάθη), Πρίντεζης 7 , Αγραβάνης 7 (1), Σπανούλης, Μάντζαρης 3 (1), Τουπάν 17 (2), ΛεΝτέι 3.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Φλιώνης 4, Μποχωρίδης 13 (1), ΜακΓκί 3, Μπελ 9 (1), Χάρις, Σλαφτσάκης 5 (1), Τολιόπουλος 7 (1), Χρηστίδης 2, Τζόουνς 6, Νταλό 10, Κάιζερ 8 (5 ριμπάουντ.