Μπλατ: «Με ρωτάτε για τον Γκος, γιατί δεν με ρωτάτε για τον Πρίντεζη;»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός βιώνει μία σκληρή περίοδο και εξέφρασε την ενόχληση του όταν ρωτήθηκε για την πεσμένη απόδοση του Γκος, σχολιάζοντας «γιατί δεν με ρωτάτε και για τον Πρίντεζη».

Μπλατ: «Με ρωτάτε για τον Γκος, γιατί δεν με ρωτάτε για τον Πρίντεζη;»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΣΕΦ, ο Ντέιβιντ Μπλατ παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός βιώνει μια σκληρή περίοδο, στην οποία πρέπει να αντιδράσει. Στη συνέχεια, όμως, προκάλεσε εντύπωση η αντίδραση του προπονητή των Πειραιωτών σε ερώτηση που δέχτηκε για την πεσμένη απόδοση του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός κόουτς δυσφόρησε. Τόνισε πως είναι σωστή η ερώτηση, αλλά ακολούθως σχολίασε το γιατί δεν έχει δεχτεί ερωτήσεις όλο αυτό το διάστημα και για την υποτονική απόδοση του Γιώργου Πρίντεζη.

Στο ξεκίνημα των δηλώσεων του είπε: «Συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου και έκανε υψηλό επίπεδου αγώνα. Μπήκαμε με καλό στην πρώτη περίοδο αλλά παίξαμε καλά δεν είχαμε τη συνέπεια και τη συνέχεια στην επανάληψη. Δείξαμε σημάδια βελτίωσης στην επίθεση κι ενώ αμυντικά ήμασταν σταθεροί σχεδόν όλη τη χρονιά, σήμερα δεν τους περιορίσαμε. Είναι σκληρές και δύσκολες στιγμές για εμάς. Πρέπει να βγούμε από αυτό και ο καθένας μόνος του και σαν ομάδα μαζί. Ο στόχος είναι τα πλέι οφ. Αν δεν το κάνουμε με συνέπεια αγωνιστική κι αυτό θα είναι δύσκολο. Κοιτάμε μπροστά. Προχωράμε».

Σε ερώτηση για το τι φταίει στα τελευταία παιχνίδια σχολίασε: «Έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Δεν σουτάραμε αρκετά καλά. Σήμερα βελτιωθήκαμε σε αυτό. Αυτή την περίοδο παίξαμε και εναντίον τοπ ομάδων της Ευρωλίγκας».

Ακολούθως ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως ο Γουίλιαμς-Γκος μπορεί, τελικά, να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να δείχνει ενοχλημένος. Ακολούθως απάντησε τα εξής: «Eίναι εύκολο να πεις κάτι για κάποιον που δεν παίζει καλά. Όντως βιώνει μία δύσκολη περίοδο και δεν ήταν καλός σήμερα. Η αλήθεια όμως είναι πως είχε κάνει καλά παιχνίδια νωρίτερα, δείχνοντας την ποιότητα μου. Δεν είναι όμως μόνο ο Γκος. Eίναι σωστή η ερώτηση, δίκαιη, αλλά τόσο καιρό γιατί δεν με ρωτάτε για έναν παίκτη που επίσης έχει πεσμένη απόδοση, όπως ο Πρίντεζης; Ένας παίκτης, ίσως και ο καλύτερος που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν πολύ κάτω από τα δικά του στάνταρ τον τελευταίο καιρό. Ο Γιώργος σήμερα γύρισε κοντά στα στάνταρ του και αυτό μου είναι ευχάριστο».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν κι αν νιώθει καλύτερα, τόνισε: «Είμαι στην Ευρωλίγκα πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι άλλη ομάδα να έχει τόσο δύσκολο πρόγραμμα όσο εμείς. Δεν είναι δικαιολογία. Είναι μια αλήθεια. Όπως επίσης, είναι αλήθεια πως θεωρητικά το πρόγραμμα γέρνει προς εμάς αλλά πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Το πρόγραμμα δεν με κάνει χαρούμενο. Μόνο η νίκη με κάνει χαρούμενο. Πρέπει να κερδίσουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για το ροτέισον που έγινε υπογράμμισε «η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα για να την κερδίσεις. Αλλά έπρεπε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο κι αυτό είναι δική μου ευθύνη».