#Mexritelous από τον καναπέ...

Ο Ολυμπιακός είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι στο μπάσκετ και όσοι παρέμειναν μέχρι τέλους στις θέσεις τους το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ, το ξέρουν πάρα πολύ καλά.

#Mexritelous από τον καναπέ...

Φυσικά και είναι δικαίωμα του φιλάθλου να αντιδρά με τον τρόπο που είδαμε στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (1/3) στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόλις «καθάρισαν» τον αγώνα οι Ρώσοι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σηκώθηκαν κι έφυγαν. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο συνέβη και στη βαριά - είναι η αλήθεια - εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αποχώρηση πριν από το τέλος του ματς και ούτε ένα χειροκρότημα, σε μια ομάδα που έχει προσφέρει τόσες συγκινήσεις στον κορυφαίο Σύλλογο της χώρας.

Απλά το βράδυ της Παρασκευής περιμέναμε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Μιλάμε για το πρώτο εντός έδρας ματς της ομάδας του Πειραιά, από τη βραδιά που οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έδωσαν την εντολή, να μην μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο β’ ημίχρονο του Κυπέλλου Ελλάδας. Απέναντι στον Θρύλο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Με πλούσιο και γεμάτο ρόστερ και παίκτες που πέρασαν και αναδείχθηκαν στον Ολυμπιακό. Κι όμως το ΣΕΦ δεν ήταν κατάμεστο.

Όσο ο Θρύλος ήταν κοντά όλα καλά. Όταν οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης…πυροβόλησαν από την περιφέρεια και ο ΛεΝτέι κάρφωνε τη μπάλα, το ΣΕΦ ήταν στον…αέρα και κόντευε να γίνει ένα με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μόλις η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκανε το σερί και ξέφυγε, ξεκίνησαν οι πρώτες μουρμούρες. Και λογικό είναι, αφού η ομάδα έχει πάρει τον κατήφορο.

Όταν ο Κλάιμπερν στα μισά της τελευταίας περιόδου πέτυχε δυο συνεχόμενα καλάθια είχαμε και το… κύμα της αποχώρησης. Φυσικά και δεν έφυγαν όλοι. Δεν στεκόμαστε μόνο στους οργανωμένους που συνέχισαν το τραγούδι και μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αλλά και για τους οπαδούς που δεν ήταν στο πέταλο. Εκείνους που πάνω από όλα δεν ξεχνούν και εκείνους που όταν λένε στην ΚΑΕ μέχρι τέλους το εννοούν.

Ωραία τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα περιβόητα hashtags "#till_the_end" και "#MexriTelous" αλλά εδώ κάποιοι – επαναλαμβάνουμε όχι όλοι – δεν είναι διατεθειμένοι να καθίσουν στις θέσεις τους "#MexriTelous" για να χειροκροτήσουν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.

Αντίθετα, τρέχουν να προλάβουν να σχολιάσουν πρώτοι – πρώτοι το πόσο άσχετος είναι ο ένας και πόσο τραγικός ο άλλος. Και όταν έρθουν τα πλέι οφ ή τελικοί του πρωταθλήματος, επίσης τρέχουν αυτή τη φορά όμως για να κλείσουν μια θέση στο γήπεδο, να φωτογραφηθούν και να ανεβάσουν το στιγμιότυπο στον προσωπικό τους λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.