Ολυμπιακός: Η πεντάδα «κλείδωσε» - Ο Σλούκας και οι «τέσσερις σωματοφύλακες»

Αυτή είναι η βασική πεντάδα του ανανεωμένου Ολυμπιακού, στην οποία και έχει κατασταλάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενόψει της νέας σεζόν. Ποιοι θα βρεθούν γύρω από τον Κώστα Σλούκα.

Ολυμπιακός: Η πεντάδα «κλείδωσε» - Ο Σλούκας και οι «τέσσερις σωματοφύλακες»

Στο μπάσκετ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία με ποιους παίκτες ξεκινάς ένα παιχνίδι όσο με ποιους αθλητές επιλέγεις να ολοκληρώσεις ένα ματς, το οποίο φτάνει στην κόψη του ξυραφιού. Έχει, όμως, τη δική του βαρύτητα με ποιους αθλητές ένας προπονητής επιλέγει να αρχίσει τον αγώνα της ομάδας του. Θεωρητικά είναι οι παίκτες που εμπιστεύεται περισσότερο, αυτοί στους οποίους ποντάρει λίγο παραπάνω αλλά και εκείνοι που ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους για να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το ρόστερ του Ολυμπιακού διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος σε σχέση με πέρσι, με αρκετούς αθλητές που μπορούν να αγωνιστούν σε δύο και τρεις θέσεις. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, έχει ξεχωρίσει τους εξής παίκτες για τη βασική του πεντάδα. Τον Κώστα Σλούκα σε ρόλο πλέι μέικερ, τον Άαρον Χάρισον για το πόστο του σούτινγκ γκαρντ, τον Κώστα Παπανικολάου για σμολ φόργουορντ, τον Γιώργο Πρίντεζη στη θέση «4», ενώ στο «5» τοποθετεί τον Οκτάβιους Έλις. Αυτή είναι ουσιαστικά που έχει «κλειδώσει» στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Υπάρχει όμως και η δεύτερη πεντάδα. Με τους Τσαρλς Τζένκινς, Βασίλη Σπανούλη, Σακίλ Μακ Κίσικ, Σάσα Βεζένκοφ και Χασάν Μάρτιν, έχοντας ως «4-5άρι» τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Στα φιλικά, πάντως, δοκίμασε και διάφορα σχήματα. Όπως ένα χαμηλό, με τους Σπανούλη, Σλούκα, Χάρισον, Ζαν-Σαρλ και Έλις. Το πλεονέκτημα τού να έχεις ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να μεταλλαχθεί σε διάφορες μορφές.

Ολυμπιακός: O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη

O Mπαρτζώκας θέλει φέτος στον Ολυμπιακό να βάλει τη σφραγίδα του

Ο Βασίλης Καββαδάς στο «ΦΩΣ»: «Ο Ολυμπιακός έχει προοπτική για Final Four»

Ολυμπιακός: Η φανέλα με το «11» έχει τη δική της ιστορία

Ολυμπιακός: H φωτογραφία που ξανασμίγουν Παπανικολάου, Σλούκας, Μπαρτζώκας μετά το 2013