O Mπαρτζώκας θέλει φέτος στον Ολυμπιακό να βάλει τη σφραγίδα του

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρσι είχε να διαχειριστεί μία κατάσταση. - Φέτος, όμως, θέλει να βάλει τη δική του «σφραγίδα» στον Ολυμπιακό, έχοντας όλα τα εργαλεία που εκείνος επέλεξε. 

O Mπαρτζώκας θέλει φέτος στον Ολυμπιακό να βάλει τη σφραγίδα του

Είναι γεγονός πως όταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη, θα μπορούσε εύκολα να πει στους Αγγελόπουλους «να αρχίσουμε τη δουλειά από το καλοκαίρι για τη νέα σεζόν». Δεν θα του έφερναν ιδιαίτερη αντίρρηση. Αποφάσισε, όμως, να πάρει τον δύσκολο δρόμο, δηλαδή να ξεκινήσει με την ομάδα μεσούσης της σεζόν, αναλαμβάνοντας να βελτιώσει ένα προβληματικό σύνολο, το οποίο εμφάνισε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Παράλληλα, όπως συνηθίζεται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κλήθηκε να διαχειριστεί και ένα ρόστερ με υλικό το οποίο σε έναν βαθμό δεν ταίριαζε στα «θέλω» του αλλά και στη φιλοσοφία του. Προς τιμήν του, στήριξε όλους τους παίκτες, τους εμπιστεύθηκε και παράλληλα τους έδωσε τη δυνατότητα να τον... πείσουν πως έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας για την ερχόμενη σεζόν. Σχεδόν οι περισσότεροι όμως, ειδικά στο κομμάτι των ξένων, δεν τον έπεισαν και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως αδίκησε κάποιον ή πως λάθος έπραξε.

Άφησε ελεύθερους, λοιπόν, τον Ουέιντ Μπάλντγουιν με τον προβληματικό χαρακτήρα και την έλλειψη πείρας στην Ευρωλίγκα. Ήταν δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να στηριχθεί στον Τέιλορ Ρότσεστι με την έλλειψη αθλητικών προσόντων και δύναμης, ενώ απολύτως φυσιολογικά δεν κράτησε τον υπερεκτιμημένο Μπράντον Πολ, ο οποίος ακόμη αδυνατεί να βρει ομάδα στην Ευρώπη και οδεύει για... Κίνα!

Υπήρχαν σκέψεις για παραμονή του Όγκουστιν Ρούμπιτ, αλλά για τη θέση του «4-5αριού» ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε έναν ψηλό που θα έχει πρώτα έφεση στην άμυνα, μπορώντας να αποδώσει με αποτελεσματικότητα στο «5». Κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ο νυν παίκτης της Ζαλγκίρις, αλλά που έχει τα προσόντα για να τα καταφέρει ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Ο Έλληνας κόουτς, λοιπόν, φέτος στελέχωσε το ρόστερ του όπως ακριβώς θα ήθελε, με τη διοίκηση να τον εμπιστεύεται απόλυτα και να προσπαθεί να μην του χαλάσει χατίρι. Πάντα βέβαια σε ένα λογικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Ήθελε πρωτοκλασάτο γκαρντ; Οι Αγγελόπουλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω, κάνοντας υπέρβαση με την επιστροφή του Κώστα Σλούκα. Πήρε αμυντικό γκαρντ, τον οποίο και βρήκε στο πρόσωπο του Τσαρς Τζένκινς, βρήκε σουτέρ επενδύοντας στις δυνατότητες του Άαρον Χάρισον, ενώ δημιούργησε και πάλι αθλητικό δίδυμο στους σέντερ με τους Οκτάβιους Έλις και Χασάν Μάρτιν. Παράλληλα, επέμεινε για την παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ, με τη διοίκηση να δείχνει υπομονή και να τον κρατάει στο ρόστερ της.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως το ρόστερ του Ολυμπιακού φέτος είναι πλήρες σε όλες τις θέσεις, διαθέτοντας παίκτες με υψηλότερη ποιότητα, αθλητικότητα αλλά και με μεγαλύτερο κίνητρο για διάκριση. Μία ομάδα που δείχνει πως είναι περισσότερο ορθολογικά φτιαγμένη σε σχέση με εκείνες του Ντέιβιντ Μπλατ (που δεν είχε αθλητικούς ψηλούς, γεμίζοντας το ρόστερ με πολλούς φόργουορντ, ρίχνοντας την ποιότητα στους γκαρντ).

Φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να βάλει (και πάλι) τη σφραγίδα του στην ομάδα του Πειραιά. Δημιουργώντας ένα σύνολο που θα παίξει σύγχρονο και αποτελεσματικό μπάσκετ, που θα «δαγκώνει» στην άμυνα, που θα λειτουργεί γρήγορα στη δημιουργία αλλά και που θα τρέχει... σφαίρα σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο. Και που πλέον θα έχει και έναν νέο ηγέτη, έναν πρωτοκλασάτο γκαρντ, όπως τον Κώστα Σλούκα. Αυτή άλλωστε είναι η πιο κομβική θέση στο σύγχρονο μπάσκετ, του πλέι μέικερ.