Ολυμπιακός: O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη

Ο διαφορετικός ρόλος που έχει δώσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Βασίλη Σπανούλη  στον Ολυμπιακό - Δείχνει σεβασμό και κατανόηση στην απόφαση του κόουτς - Στόχος να είναι φρέσκος μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός: O διαφορετικός ρόλος του Σπανούλη

Την περασμένη σεζόν ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, ξεκινώντας βασικός στα 20. Και μέχρι να τραυματιστεί ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 11,3 πόντους (58,1% δίποντα, 28,6% τρίποντα, 80,7% βολές) και 4,6 ασίστ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού αλλά και κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας για τη δεκαετία που μας πέρασε μπορεί να συμπλήρωσε 38 χρόνια ζωής, αλλά παραμένει σε καλή αγωνιστική αλλά και φυσική κατάσταση.

Το περασμένο καλοκαίρι οι δύο πλευρές κουβέντιασαν το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους και συμφώνησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Λαρισαίος γκαρντ, ο οποίος συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας με τα ερυθρόλευκα, ήθελε να βοηθήσει την ομάδα για ακόμη μία σεζόν και ο Γιώργος Μπαρτζώκας φυσικά ήταν απόλυτα θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Με μία παράμετρο όμως. Πως ο ρόλος του στο ροτέισον της ομάδας θα είναι ελαφρώς διαφορετικός σε σχέση με εκείνον που είχε δικαιωματικά τα τελευταία χρόνια στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Έλληνας κόουτς είναι θαυμαστής του Λαρισαίου γκαρντ. Δεν είναι τυχαίο πως κάποτε σε συνέντευξή του είχε σχολιάσει πως για εκείνον το ελληνικό μπάσκετ το συμβολίζουν κυρίως δύο πρόσωπα. Οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Βασίλης Σπανούλης. Αναγνωρίζει την τεράστια κλάση του, την ποιότητά του, τον ηγετικό του χαρακτήρα αλλά και το ιδιοφυές παιχνίδι του, πάνω στο οποίο βασίστηκε άλλωστε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, φτάνοντας στους τίτλους και στις επιτυχίες. Τον γνωρίζει, άλλωστε, πάρα πολύ καλά καθώς συνεργάστηκαν για μία διετία (2012-2014), έχοντας αναμφίβολα και δυνατές αλλά και δύσκολες στιγμές.

Ο νέος ρόλος στον Σπανούλη από τον Μπαρτζώκα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και γήπεδο μπάσκετ

Φέτος, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει να φτιάξει μία ομάδα διαφορετική σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχοντας ηγέτη και βασικό πλέι μέικερ τον Κώστα Σλούκα, με τον Βασίλη Σπανούλη να έρχεται κυρίως από τον πάγκο. Αυτός είναι ο ρόλος που θα του δώσει ο Έλληνας κόουτς, ο οποίος θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ποιότητά του. Αυτό δεν σημαίνει πως θα παίζει λίγο. Σε καμία περίπτωση. Όμως, δεν πρόκειται να χρησιμοποιείται για 30 και 35 λεπτά. Κατ’ αρχάς, για να παραμείνει φρέσκος και δυνατός έως και το τέλος της σεζόν, επιβάλλεται να υπάρξει μία ειδική διαχείριση του χρόνου του. Όσο σε καλή φυσική κατάσταση και αν είναι, τον χρόνο δεν τον νίκησε κανείς.

Ας μην ξεχνάμε τι συνέβη και πέρσι. Λόγω απουσιών (αλλά και έλλειψης ποιότητας στους γκαρντ) στο ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε 29 λεπτά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ακολούθως 32’ κόντρα στην Άλμπα, έκανε δύο σερί ματς από 32 και 30 λεπτά απέναντι σε Ζενίτ και Μπασκόνια και ακολούθως στο Κάουνας το σώμα του δεν άντεξε, με αποτέλεσμα να υποστεί τραυματισμό στην ποδοκνημική. Το πάθημα έχει γίνει... μάθημα και πλέον δεν υπάρχει λόγος να εξαντλείται ο οργανισμός του και να παίζει κάθε φορά... στα κόκκινα.

Δείχνει σεβασμό στην απόφαση του κόουτς

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, παπούτσια και γήπεδο μπάσκετ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μαθημένος να ξεκινά στη βασική πεντάδα του Ολυμπιακού, να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό φέτος στην ομάδα του Πειραιά θα αλλάξει. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» είναι ενήμερος για το γεγονός, το βλέπει στην πράξη στα φιλικά, το καταλαβαίνει, δείχνει σεβασμό στην απόφαση του προπονητή και αυτό που έχει στο μυαλό του είναι να βοηθήσει την ομάδα από το πόστο του, έχοντας πλέον έναν διαφορετικό ρόλο. Για εκείνον μεγάλο ζητούμενο είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του με μία συλλογική επιτυχία με την ομάδα του Πειραιά και έτσι και εκείνος με τον τρόπο του έχει βάλει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Στα δύο φιλικά με τον Ηρακλή, πάντως, έχει αποδείξει πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στον χρόνο παρουσίας του στο παρκέ δείχνει τη μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του, τόσο στο σκορ όσο και στη δημιουργία. Στο πρόσφατο φιλικό κόντρα στον Ηρακλή μέτρησε 14 πόντους και 3 ασίστ, βρίσκοντας συχνά τον στόχο πίσω από τα 6,75 μέτρα. Η τρομερή ικανότητά του στο πικ εν ρολ, το καλό διάβασμα του παιχνιδιού, οι χαρακτηριστικές του διεισδύσεις, οι ξεχωριστές εμπνεύσεις του είναι πράγματα που θα τα χρειαστεί η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως και τα μεγάλα του σουτ. Σιγά σιγά, όμως, η μπαγκέτα έχει περάσει στα χέρια του Κώστα Σλούκα.