Formula 1: Θέτουν υποψηφιότητα για το φετινό πρόγραμμα τρεις νέες πίστες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1Τσέις Κάρεϊ, αποκάλυψε πως οι διοργανωτές σκέφτονται να εντάξουν στη φετινή χρονιά πίστες που μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Formula 1: Θέτουν υποψηφιότητα για το φετινό πρόγραμμα τρεις νέες πίστες

Ο κορονοϊός έχει αναγκάσει τους ανθρώπους της Formula 1 να προχωρήσουν στην εύρεση νέων λύσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα προβλήματα η φετινή σεζόν.

Grand Prix Αυστρίας: Ειδικό χώρο φιλοξενίας για τις ομάδες σκέφτεται η Formula 1

Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην επικείμενη πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία, ο Τσέις Κάρεϊ αποκάλυψε νέα δεδομένα γύρω από τα σχέδια του φετινού αγωνιστικού προγράμματος.

Τα σχέδια της Formula 1 για τη διεξαγωγή του Grand Prix της Αυστρίας

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1 τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες σε πίστες που μέχρι πρότινος δεν ήταν στο πρόγραμμα της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, πρεμιέρα στην Αυστρία

Αρχικά είπε: «Έχουμε δύο σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Να δούμε σε ποιες περιοχές θα μπορούσαμε να οργανώσουμε αγώνες και να καθορίσουμε πώς θα μεταφέρουμε εκεί όλους τους εμπλεκόμενους και τον εξοπλισμό τους. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με όλους τους διοργανωτές, όπως επίσης και μερικές πίστες που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα του 2020, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα εξερευνήσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές».

Formula 1: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρεμιέρας στην Αυστρία τον Ιούλιο

Μπορεί στις δηλώσεις του ο Κάρεϊ να μην αποκάλυψε ποιες είναι αυτές οι νέες πίστες, ωστόσο ήδη στο εξωτερικό κάνουν λόγο για την Ίμολα στην Ιταλία, το Χοφενχάιμ στη Γερμανία και το Πορτιμάο στην Πορτογαλία. Οι δύο πρώτες πίστες έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνες της Formula 1, ενώ από την άλλη η πίστα της Πορτογαλίας έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για δοκιμές.

Τζόρνταν: «Ο Χάμιλτον θα πάει στη Ferrari, η Mercedes θα φύγει από τη Formula 1»

Ο διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέρθηκε στη συνέχεια και στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, τονίζοντας πως στόχος των διοργανωτών είναι να μην επηρεαστεί.

Formula 1: Πρεμιέρα τον Ιούλιο με τη διεξαγωγή 19 αγώνων

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στόχος μας είναι το 2021 να είναι σαν το 2021 που σχεδιάσαμε πίσω στον Ιανουάριο. Εντέλει πρέπει να δούμε και κάποιες ανανεώσεις και συζητάμε διαρκώς με κάποιους νέους αγώνες που πιστεύουμε πως θα ήταν μια θετική βελτίωση στο άθλημα για τους θεατές αλλά και τα ενδιαφερόμενα μέρη».