Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, πρεμιέρα στην Αυστρία

Οι διοργανωτές του Grand Prix της Γαλλίας ανακοίνωσαν την αναβολή του αγώνα για φέτος λόγω του κορονοϊού

Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, πρεμιέρα στην Αυστρία

Αναβλήθηκε και το φετινό Grand Prix της Γαλλίας που αποτελεί το δέκατο στη σειρά του αγωνιστικού προγράμματος. Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τα μέσα Ιουλίου ανάγκασε τους διοργανωτές να αναβάλουν τη διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 28 Ιουνίου.

Formula 1: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρεμιέρας στην Αυστρία τον Ιούλιο

Ο διευθύνων σύμβουλος του Grand Prix, Ερίκ Μπουλιέρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεδομένης της κατάστασης που σχετίζεται με την εξάπλωση του Covid-19, το γαλλικό Grand Prix σέβεται τις αποφάσεις που ανακοίνωσε το γαλλικό κράτος καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα. Η προσοχή μας στρέφεται ήδη προς το καλοκαίρι του 2021 προκειμένου να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ακόμη πιο πρωτοφανές γεγονός».

Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ, συμπλήρωσε: «Είχαμε στενή επαφή όλο αυτό το διάστημα με τους Γάλλους διοργανωτές και, ενώ είναι απογοητευτικό για τους θαυμαστές, υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση των γαλλικών αρχών και σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σύντομα».

Παράλληλα επιβεβαίωσε τις φήμες για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 15 έως 18 αγώνες. Συγκεκριμένα είπε: «Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε από την Ευρώπη τον Ιούλιο, να συνεχίσουμε τον Αύγουστο και στις αρχές του Σεπτέμβρη. Ο πρώτος αγώνας πιθανότατα θα λάβει χώρα το τριήμερο 3-5 Ιουλίου. Αργότερα, τον Σεπτέμβρη, τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, θα δούμε αγώνες στην Ασία, την Αμερική και λοιπά. Η σεζόν θα τελειώσει τον Δεκέμβρη στο Μπαχρέιν, νωρίτερα από το παραδοσιακό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι, έχοντας συμπληρώσει περίπου 15-18 αγώνες. Θα ανακοινώσουμε το επίσημο καλαντάρι όσο συντομότερα μπορούμε».

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Μετά και την αναβολή του Grand Prix της Γαλλίας κερδίζει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες η έναρξη του φετινής χρονιάς στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία, εκεί όπου οι διοργανωτές φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει με τη Formula 1 για τη διεξαγωγή δύο αγώνων προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.