Formula 1: Πρεμιέρα τον Ιούλιο με τη διεξαγωγή 19 αγώνων

Σύμφωνα με τον Ρος Μπράουν, οι ιθύνοντες της Formula 1 σκοπεύουν να ξεκινήσουν το φετινό πρωτάθλημα τον Ιούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021

Formula 1: Πρεμιέρα τον Ιούλιο με τη διεξαγωγή 19 αγώνων

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει για το πρωτάθλημα της Formula 1,καθώς έχουν ακυρωθεί τα πρώτα γκραν πρι λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Formula 1: Σενάριο για πρωτάθλημα 11 αγώνων

Με το μέλλον να είναι αβέβαιο, αμέσως ο προγραμματισμός της Liberty Media άλλαξε και επηρέασε μοιραία το επόμενο πρωτάθλημα.

Συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας με ομάδες της Formula 1 για κατασκευή αναπνευστήρων

Συγκεκριμένα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, φαίνεται απίθανο το σενάριο ολοκλήρωσης του φετινού πρωταθλήματος πριν από το 2021.

Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Αυτό επισημαίνουν και οι άνθρωποι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, που διά στόματος Ρος Μπράουν κινήθηκαν στην ίδια γραμμή πλεύσης.

Αναβλήθηκαν τα γκραν πρι της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Ο εκ των υψηλών υφισταμένων της F1 τόνισε πως ίσως τελειώσει η φετινή χρονιά τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου. Επιπλέον εξήγησε ποιο είναι το πλάνο των διοργανωτών, οι οποίοι στοχεύουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα τον ερχόμενο Ιούλιο με τη διεξαγωγή 18 ή 19 αγώνων.

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Μεταξύ άλλων ο Μπράουν δήλωσε: «Τώρα είμαστε στο στάδιο που βλέπουμε το πλάνο μας. Υπολογίζουμε αυτό που θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε τους αγώνες το συντομότερο δυνατόν. Αν ξεκινήσουμε από τον Ιούλιο και κάνουμε 19 αγώνες συνολικά, με ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα, θα τελειώσει το πρωτάθλημα τον Ιανουάριο του 2021. Θα έχει τρεις αγώνες συνεχόμενους και ένα διήμερο ξεκούρασης τον μήνα. Αυτό εξετάζουμε αυτή τη στιγμή. Αν καταφέρουμε όντως να ξεκινήσουμε τον Ιούλιο, τότε μια σεζόν με 18 ή 19 αγώνες είναι απολύτως εφικτή».