Formula 1: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρεμιέρας στην Αυστρία τον Ιούλιο

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 να ξεκινά στις 5 Ιουλίου στην πίστα της Αυστρίας

Formula 1: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρεμιέρας στην Αυστρία τον Ιούλιο

Τα δεδομένα γύρω από την επικείμενη έναρξη της φετινής χρονιάς στη Formula 1 αλλάζουν μέρα τη μέρα εξαιτίας του κορονοϊού. Ύστερα από την αναβολή των πρώτων Grand Prix της σεζόν οι άνθρωποι της Liberty Media τόνισαν πως στόχος τους είναι η εκκίνηση του πρωταθλήματος αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Formula 1: Πρεμιέρα τον Ιούλιο με τη διεξαγωγή 19 αγώνων

Από ότι φαίνεται ο σχεδιασμός των διοργανωτών συνεχίζει να βαδίζει στα ίδια μονοπάτια αφού πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο πρώτος αγώνας του 2020 θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία. Το γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας ο Χέλμουτ Μάρκο.

Formula 1: Σενάριο για πρωτάθλημα 11 αγώνων

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Red Bull υποστήριξε πως η Formula 1 ενημέρωσε τις ομάδες ότι η χρονιά θα ξεκινήσει από την Αυστρία, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην ίδια πίστα καθώς η χώρα φαίνεται πως ελέγχει μέχρι στιγμής το θέμα της πανδημίας.

Συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας με ομάδες της Formula 1 για κατασκευή αναπνευστήρων

Μάλιστα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και οι 400 εργαζόμενοι της πίστας υποβλήθηκαν σε τεστ για να δουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Φόβοι για χρεοκοπία της Racing Point και της Williams

Επιπλέον η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη αποφασίσει να γίνουν οι δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τόσο για τους φιλάθλους όσο και για τους δημοσιογράφους. Όσον αφορά τη συνέχεια το αγωνιστικό πρόγραμμα παραμένει στον αέρα καθώς τίποτα δεν μπορεί να ανακοινωθεί με σιγουριά την ίδια στιγμή που ο κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωση του.

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Σκέψεις για διπλό αγώνα γίνονται και από τους διοργανωτές του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έριξαν στο τραπέζι την ιδέα, ωστόσο η κατάσταση στην Αγγλία με τον COVID-19 είναι αρκετά σοβαρή με αποτέλεσμα το εγχείρημα να μένει ακόμα στα σκαριά.