Τα σχέδια της Formula 1 για τη διεξαγωγή του Grand Prix της Αυστρίας

H Formula 1 σχεδιάζει τα πλάνα της για το πως θα ξεκινήσει με ασφάλεια το φετινό πρωτάθλημα στις 5 Ιουλίου στην πίστα της Αυστρίας

Τα σχέδια της Formula 1 για τη διεξαγωγή του Grand Prix της Αυστρίας

Πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την επικείμενη πρεμιέρα της φετινής Formula 1 στις 5 Ιουλίου και στο Grand Prix της Αυστρίας, εκεί όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο αγώνες σε απόσταση μίας εβδομάδας. Η Liberty Media καταστρώνει τα σχέδια της προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και να εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων του πρωταθλήματος.

Formula 1: Αναβλήθηκε το Grand Prix της Γαλλίας, πρεμιέρα στην Αυστρία

Αρχικά όπως ήταν ήδη γνωστό ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και δημοσιογράφων, με το επίσημο κανάλι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ να δίνει εικόνα σε όλα τα κράτη που έχουν συνάψει συνεργασία.

Formula 1: Σοβαρό το ενδεχόμενο πρεμιέρας στην Αυστρία τον Ιούλιο

Μείωση πρόκειται να υπάρξει και στην παρουσία των ατόμων της εκάστοτε ομάδας. Συγκεκριμένα στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι η παρουσία μάξιμουμ ογδόντα ανθρώπων από κάθε ομάδα στην πίστα.

Formula 1: Πρεμιέρα τον Ιούλιο με τη διεξαγωγή 19 αγώνων

Οι ομάδες θα προσγειωθούν με τσάρτερ κάτω από δρακόντεια υγειονομικά μέτρα, είτε στο αεροδρόμιο Γκρατς που είναι αρκετά κοντά στην πίστα, είτε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσέλτβεγκ. Όσον αφορά τη διαμονή, οι ομάδες θα μένουν σε ξεχωριστά ξενοδοχεία και θα υπάρχει άδεια εξόδου μόνο για την πίστα.

Ο Χέλμουτ Μάρκο παρουσίασε ένα μέρος του πλάνου της Formula 1 αλλά και της Red Bull, η οποία βρίσκεται στις τάξεις των διοργανωτών του Grand Prix της Αυστρίας.

Αναβλήθηκαν τα Grand Prix της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό, από το 2022 οι νέοι κανονισμοί

Μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος των «ταύρων» δήλωσε: «Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη πριν την Πέμπτη θα πρέπει να απασχοληθούν οι άνθρωποι των ομάδων μόνοι τους και να μείνουν στα ξενοδοχεία τους. Δεν γίνεται δυστυχώς χωρίς εγκλεισμό. Θα ήταν πολύ περίπλοκο και δαπανηρό, να κάναμε κάθε φορά και ένα καινούριο τεστ κορονοϊού, το οποίο θα είναι όμως υποχρεωτικό για την είσοδο στη χώρα».

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Όσον αφορά την παρουσία του κορονοϊού στην Αυστρία οι ιθύνοντες της Formula 1 πιστεύουν ότι η χώρα θα μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς περαιτέρω προβλήματα τους δύο αγώνες. Σε περίπτωση όμως αύξησης των κρουσμάτων μέχρι τον Ιούλιο το Grand Prix δεν πρόκειται να διεξαχθεί.