Πόσο πιο χαμηλά για Ολυμπιακό, ΠΑΟ και η...αρνησικυρία του ΣΕΠΠΕ για τους κοινοτικούς προπονητές

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δείχνουν πόσο χαμηλά βρίσκεται το βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα. Τα εμπόδια που προφασίζεται ο ΣΕΠΠΕ για τους κοινοτικούς προπονητές...

Πόσο πιο χαμηλά για Ολυμπιακό, ΠΑΟ  και η...αρνησικυρία του ΣΕΠΠΕ για τους κοινοτικούς προπονητές

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δείχνουν πόσο χαμηλά βρίσκεται το βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα, αφού αμφότεροι έχασαν από κατώτερες ομάδες στα ματς του Πόρτο και της Οστράβας.

Ο Ολυμπιακός βάσει της Ιστορίας του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα γνώρισε την πιο ταπεινωτική ήττα της σύγχρονης Ιστορίας του, γιατί πριν από μερικά χρόνια πήρε το Τσάλεντζ Καπ και πριν από μερικές μέρες έχασε από ομάδα της Πορτογαλίας.

Η Πόρτο πάντως είχε οκτώ Bραζιλιάνες, μία Αμερικάνα και μία Πορτορικανή, ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά αυτό δεν μετριάζει τις εντυπώσεις από την κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού και το γνωρίζουν πολύ καλά στον Πειραιά.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη έχασε από μια αδύναμη ομάδα με παίκτριες χαμηλού επιπέδου και δεν είναι επιτυχία που πήρε δυο σετ. Θα προκριθεί στη ρεβάνς, αλλά προσέθεσε ακόμη μια κάκιστη εμφάνιση στην αλυσίδα της κακής φετινής απόδοσής του. Βέβαια καμμία ομάδα στο πρωτάθλημα δεν παίζει προς το παρόν ελκυστικό βόλεϊ και τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ, όπου μια καλή ΑΕΚ ή ένας καλός ΑΟ Θήρας μπορεί να φτάσουν ως τον τελικό.

Ο Πολωνός προπονητής Πατρίκ Φόγκελ στον Πανναξιακό

Το καλό στον Παναθηναϊκό είναι ότι οι φίλοι του θα γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του, όπως φάνηκε και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ας ελπίσουμε ότι με την αλλαγή προπονητή θα αφυπνιστεί και ο κόσμος, γιατί η Πόρτο είναι του χεριού του Ολυμπιακού, σε ένα κατάμεστο γήπεδο.

Και πέμπτο κρούσμα κορονοϊού στην ΑΕΚ που θέλει να παίξει χωρίς τις αθλήτριες που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, αλλά αν τα κρούσματα φτάσουν τα τέσσερα, το πρωτόκολλο αναφέρει ήττα χωρίς αφαίρεση βαθμών. Αν υπήρχε αντίρρηση έπρεπε να την εκφράσουν τα σωματεία εξ αρχής και ας μη ξεχνάμε ότι η πρώτη που επλήγει ήταν η Λαμία που αγωνίστηκε με το λίμπερο της σε θέση πασαδόρου.

Ολυμπιακός: Ο Κάρλο Παρίσι νέος προπονητής στο βόλεϊ γυναικών

Κρούσμα και σε ομάδα του Πειραιά, κι αν δεν υπάρξει συνεργασία και ειλικρίνεια στις ομάδες της Βόλεϊ Λιγκ, δεν αποκλείεται να εξαπλωθεί ο ιός και να κινδυνεύσει το πρωτάθλημα με αναβολή επ’ αόριστον...

Ο Άρης είναι στην πρώτη θέση και αήττητος με προπονητή τον Τσαϊρέλη, αλλά με τις απαγορεύσεις του ΣΕΠΠΕ και της ΓΓΑ είναι ανίκανος να κοουτσάρει την ομάδα γιατί έχει δίπλωμα Β κατηγορίας.

Και ο Παπαδημητρίου που πάει περίφημα στον Αίαντα Ευόσμου δεν έχει δίπλωμα και γι’ αυτό γίνεται διακωμώδηση του βόλεϊ, αφού δηλώνεται ένας... περαστικός με δίπλωμα Α κατηγορίας, παριστάνει πριν από το ματς τον άρρωστο και αναλαμβάνουν οι κανονικοί προπονητές.

Αντί ο ΣΕΠΠΕ να επιμορφώσει τα μέλη του και να επιζητά την έλευση σπουδαίων ξένων(έτσι έγινε πρώτο στην Ευρώπη το μπάσκετ), ασχολείται με απαγορεύσεις και ένας από τους λόγους που οι παίκτριες δεν ξέρουν τα βασικά του βόλεϊ είναι το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων προπονητών. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι απογοητευτικός.

Και η πλάκα θα είναι να φέρουν κώλυμα και για τον Ιταλό Κάρλο Παρίσι. Τότε είναι που θα γίνει της κακομοίρας, τα σωματεία ετοιμάζονται και για προσωπική καταγγελία κατά του προέδρου του ΣΕΠΠΕ, που προκαλεί τα προβλήματα και προτείνει Έλληνες προπονητές.

Κι όλα αυτά, παρότι η ΓΓΑ λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει λόγος συνεδρίασης της επιτροπής ισοτιμίας όταν τα χαρτιά ενός προπονητή είναι εντάξει, όπως συνέβη με τους Ιταλούς του ΑΟ Θήρας και του Φοίνικα, τον Κουβανό με γερμανικό διαβατήριο του Ολυμπιακού, τον Πολωνό του Πανναξιακού και φυσικά το διάσημο Παρίσι.

Ένας Κορεάτης φίλαθλος και φαν των αδελφών Λι ακολουθεί τον ΠΑΟΚ και μεταδίδει με το κινητό του όλα τα ματς. Από το Βέλγιο, τη Νάξο, τη Μίκρα, από παντού… Τον παρακολουθούν περίπου 70.000 θεατές και η ζημιά είναι μεγάλη για τον ΠΑΟΚ.

Αν έδινε τα ματς του στην ΕΡΤ, με δικαίωμα να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Κορέα, το κέρδος του θα ήταν μεγάλο. Αρκείται όμως στα πέντε ευρώ που παίρνει από το λάιβ στρίμινγκ και δεν έχει όραμα. Μίζερα πράγματα...