Αυτός ο ηθοποιός φιλούσε υπέροχα, κάποιοι άλλοι έτσι κι έτσι...

Το φιλί μπροστά στην κάμερα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο

Αυτός ο ηθοποιός φιλούσε υπέροχα, κάποιοι άλλοι έτσι κι έτσι...

«Το φιλί δεν είναι κρίμα», όπως λέει ένα παλιό τραγούδι του Τσιτσάνη αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα, ειδικά όταν καλείσαι να φιλήσεις τον συμπρωταγωνιστή ή την συμπρωταγωνίστριά σου, στα γυρίσματα μιας ταινίας, ενώπιον του κινηματογραφικού συνεργείου και του ίδιου του σκηνοθέτη. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι εμφανές στην οθόνη, αλλά η αίσθηση που αφήνει στο ζευγάρι είναι αλάθευτος κριτής.

Είναι γνωστή πια η δήλωση της Σάρον Στόουν που επιστρέφοντας στις αναμνήσεις του 1995 και στα γυρίσματα της ταινίας Casino του Μάρτιν Σκορτσέζε δεν θυμάται μόνο την υποψηφιότητά της στα Όσκαρ για τον Α' γυναικείο ρόλο αλλά και την γλύκα του φιλιού του συμπρωταγωνιστή της Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η Στόουν έχει δηλώσει συγκεκριμένα: «Αυτό το φιλί ήταν καταπληκτικό. Δε ξέρω αν θα μπορούσα να το συγκρίνω με άλλο, όλα τα υπόλοιπα ήταν μέτρια».

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: 17 πράγματα που δεν ίσως δεν γνωρίζατε για τον θρυλικό  ηθοποιό

Δεν είναι εξίσου εγκωμιαστικά τα σχόλια για τον Τομ Κρουζ. Η Θάντι Νιούτον δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη από τις επιδόσεις του στο φιλί στην ταινία “Mission: Impossible II”, αλλά ούτε κι ο σκηνοθέτης εξ ου και οι άπειρες επαναλήψεις για να πετύχουν οι τρυφερές σκηνές.

Βαθμό κάτω από την βάση παίρνει και ο Χάρισον Φορντ σύμφωνα με την Έλεν Μίρεν, που στην ταινία «Mosquito Coast» δεν τα βρήκανε στο φιλί με τον μεγάλο γόη του Χόλιγουντ. Μεταξεταστέοι στο φιλί φαίνεται πως μένουν, σύμφωνα με τη μαρτυρία των συμπρωταγωνιστριών τους, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στην ταινία «The beach» και ο Μπεν Άφλεκ στην ταινία «Forces from nature».

Προβλήματα με το φιλί είχε και ο μέγας Κλαρκ Γκέιμπλ αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι μια σοβαρή λοίμωξη στα ούλα του κόστισε τα περισσότερα από τα δόντια του, αναγκάζοντάς τον να τα αντικαταστήσει με τεχνητή οδοντοστοιχία που προκαλούσε έντονη δυσοσμία. Η ηθοποιός που το κατήγγειλε αυτό δεν ήταν άλλη από την Βίβιαν Λη με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο μυθικό «Όσα παίρνει ο άνεμος».