Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή

Νικημένος από την επάρατη νόσο έφυγε σήμερα Κυριακή 28/4 το πρωί, σε ηλικία 69 ετών ο Στράτος Σεφτελής.

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή, έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο σήμερα Κυριακή 28/4/24 το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος είχε γεννηθεί στην αγαπημένη του Μυτιλήνη το Νοέμβριο του 1955. Και λάτρευε το νησί του (τη Λέσβο) στο οποίο έβρισκε πάντα τη γαλήνη του.

Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το Φως των Σπορ, όταν ήταν μαθητής ακόμα του γυμνασίου. Συνέχισε το 1978 στην Αθλητική Ηχώ και από το 1981 άρχισε συνεργασία με την εφημερίδα Έθνος στην οποία δούλεψε σε επιτελικές θέσεις για 32 χρόνια. Το 1981, εντάχθηκε, στην ΕΡΤ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί 34 χρόνια, ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και αγώνων υγρού στίβου. Την πενταετία 1993-1998 κατείχε τη θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια κάλυψη από την ΕΡΤ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 είχε τη δική του σφραγίδα.

Είχε εκλεγεί και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και από τη θέση του εφόρου είχε συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα γήπεδα της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αναφερόμενος στην απώλεια του Στράτου τόνισε:

«Αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο μας. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Στράτο από τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία και ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα του και την επαγγελματική του συνέπεια. Και βεβαίως για την ιδιαίτερη αγάπη και στήριξη στους νέους δημοσιογράφους. Ήταν ένα διαμάντι. Στα χρόνια που είχα την ευθύνη της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ως διευθυντής δεν είχε κάνει την παραμικρή παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο της ομάδας μας. Αντιθέτως, είχε συμβάλει στην απόλυτη ανεξαρτησία της εκπομπής, κάτι σπάνιο πραγματικά».

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αποχαιρετά τον Στράτο και στέλνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη γυναίκα του Άννα Σίκαλη, στις κόρες του Ελίνα και Χαρούλα και στον αδελφό του Κώστα. Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

ΥΓ. Ο ΠΣΑΤ θα σας ενημερώσει εγκαίρως για το πότε και πού θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία.

Πηγή: psat.gr